Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursurile de Maiestrie Artistica "Master Classes" - experienta exaltanta pentru 74 de tineri artisti

Deschiderea oficiala a Cursurilor de Maiestrie Artistica "Master Classes 2006", realizate sub stricta indrumare a Marianei Nicolesco, a avut loc, ieri, la Teatrul "Maria Filotti". Soprana Mariana Nicolesco a inaugurat cursurile printr-o alocutiune in care a subliniat ca Anul International Mozart i-a prilejuit multe intilniri cu studentii si artistii la inceput de cariera, pe care muzica marelui compozitor i-a antrenat intr-o experienta exaltanta. "Una dintre aceste intilniri a avut loc in primavara la Lausanne unde, la initiativa Teatrului de Opera si a Conservatorului, am sustinut ca si acum, timp de o saptamina, Cursuri de Maiestrie Artistica dedicate creatiei copilului minune al muzicii. Participantii din tara gazda, din Italia, Franta, Argentina, Anglia si Romania au trait in acele zile o adevarara metamorfoza, muzica lui Mozart revelindu-le potentialul de bucurie a vietii de care dispuneau ei insisi, fara sa-l exprime pe deplin pina atunci", a spus celebra soprana Mariana Nicolesco. Acelasi lucru vor trai si cei 74 de artisti din tara si strainatate inscrisi la Master Class-ul de la Braila, intrucit se vor supune rigorii partiturilor, stilului mozartian, liniei de canto si vor cauta, alaturi de marea artista Mariana Nicolesco, sa dea stralucirea cuvenita fiecarei pagini interpretate. Dupa festivitate, cursantii au urcat pe scena din sala mare a teatrului, unde au facut primele vocalize si exercitii de respiratie, sub atenta indrumare a sopranei Mariana Nicolesco.
In acelasi spirit de permanenta deschidere spre noile generatii, Mariana Nicolesco i-a invitat personal pe elevii Liceului de Arta "Hariclea Darclee" sa asiste la toate cursurile de maiestrie artistica si la toate manifestarile ulterioare.
Simbata, de la ora 18.00, dr. Stephan Poen va analiza critic marile roluri dramatice mozartiene, Donna Elvira in "Don Giovanni", Elettra in "Idomeneo", Vitellia in "Clemenza di Tito", Cinna in "Lucio Silla", in interpretarile marii artiste Marina Nicolesco pe Scenele Teatrului alla Scala din Milano, ale Festivalului de la Salzburg si altele. Iubitorii muzicii culte vor asista apoi la reprezentatia operei intr-un act "Bastien und Bastienne", de Mozart, in interpretarea studentilor Catedrei de Canto a Facultatii de Muzica a Universitatii "Transilvania" din Brasov. Duminica, sesiunea finala care este programata sa inceapa la ora 17.00, va da fiecaruia din cei 74 de concurenti posibilitatea de a-si desfasura pe scena totalitatea capacitatilor vocale, interpretative, actoricesti, in cadrul unei adevarate sarbatori a marii muzici.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii