Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri suspendate la “Bălcescu” în urma unei avarii la sistemul de încălzire

• elevii vor sta acasă toată săptămâna • până luni, 3 decembrie, defecţiunea va fi remediată, iar copiii vor relua programul normal de cursuri

 

Elevii de la Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” au intrat mai devreme în minivacanţa de 1 Decembrie. Începând de astăzi şi până luni, 3 decembrie, aceştia vor sta acasă, deoarece alimentarea cu energie termică este întreruptă în prezent. Problemele la sistemul de încălzire au apărut de câteva zile, iar în prezent se lucrează la remedierea avariei. Astfel, în contextul în care astăzi şi mâine se anunţă temperaturi sub zero grade, Consiliul de Administraţie al liceului a hotărât suspendarea cursurilor în zilele de 28 şi 29 noiembrie.

“Au descoperit astăzi (n.r. - ieri) unde era avaria. Existau scurgeri din conductele care alimentau cu apă centrala. Noi am bănuit că există nişte fisuri, pentru că în decurs de o oră scădea presiunea foarte mult şi fochistul băga apă continuu şi permanent se golea instalaţia şi în ultima vreme aveam mari dificultăţi în a menţine căldura. S-a contactat de urgenţă o firmă care să vină să descopere cauza şi au descoperit astăzi (n.r. - ieri) unde era problema. Au început imediat reparaţiile şi s-a golit instalaţia complet pentru a se putea lucra. Spărtura este mare, trebuie schimbate nişte ţevi, însă luni vor fi condiţii bune pentru elevi. Reparaţia nu durează mai mult de ziua de vineri, dar fiindcă miercuri şi joi prognoza meteo este cu maximă de minus 1 grad în timpul zilei s-a hotărât în Consiliul de Administraţie suspendarea cursurilor pentru a nu pune în primejdie sănătatea copiilor. Materia va fi recuperată ulterior”, ne-a declarat prof. Silvia Petrescu, directorul adjunct al Colegiul “Bălcescu”.

Decizia de suspendare a cursurilor a fost aprobată şi de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila.

Cum vineri, 30 noiembrie, este zi liberă legală de Sf. Andrei, elevii se vor bucura de o vacanţă de cinci zile. Luni, 3 decembrie, lucrările la instalaţia de încălzire vor fi finalizate, iar elevii se vor întoarce la cursuri.
Categorie articol: 

Comentarii