Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri pentru formatori bibliotecari

Saptamina trecuta, la Sinaia, s-a desfasurat prima serie a cursurilor de formare de formatori pentru instruirea bibliotecarilor din institutiile publice de profil din Romania. La sesiunea "Servicii pentru utilizatorul modern" a fost prezenta Corina Ciuraru, sef serviciu informatizare in cadrul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", alaturi de alti 15 bibliotecari de la 13 institutii din tara.
Dr. Hermina Anghelescu, conferentiar Library & Information Science Program Wayne State University, Detroit, Michigan, s-a ocupat de formarea acestei serii de viitori instructori. Selectia cursantilor s-a facut pe baza unor criterii riguroase, astfel incit din aproximativ 70 de aplicanti au ramas doar 16, care au corespuns exigentelor.
Aceste cursuri sint o componenta a proiectului Global Libraries, proiect finantat de Fundatia Bill & Melinda Gates si administrat de IREX, International Research & Exchanges Board.
Fundatia a decis sa includa Romania, alaturi de Polonia, Bulgaria si Ucraina, in proiectul Global Libraries, scopul fiind facilitarea accesului gratuit la Internet si instalarea de calculatoare in bibliotecile publice din Romania. De asemenea, se doreste sa se promoveze transformarea bibliotecilor in centre moderne si dinamice de informare, care sa raspunda nevoilor comunitatilor in care functioneaza.
Un prim pas a fost tocmai initierea acestui curs de formare de formatori care, la rindul lor, vor instrui bibliotecari, astfel incit sa fie capabili sa furnizeze servicii de biblioteca alternative, moderne, catre cetateni si vor administra cu succes centrele de acces la Internet deschise in bibliotecile publice incluse in programul Global Libraries Romania.
In viitor, Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" Braila isi propune implicarea, inca din primele etape, la acest proiect ambitios care va avea ca obiectiv major imbunatatirea vietii cetatenilor si a comunitatilor in care acestia traiesc, prin acces la informatii privind educatia, piata muncii, sanatate, accesare fonduri UE, prin cunoasterea serviciilor de comunicare si socializare online.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii