Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursuri gratuite de formare profesională pentru şomeri

• acestea sunt organizate de AJOFM Brăila, în următoarele meserii: lucrător-instalator pentru construcţii, dulgher-tâmplar-parchetar şi operator introducere-validare-prelucrare date

              

Noi oportunităţi pentru şomeri de a obţine mai uşor un loc de muncă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Brăila anunţă că în perioada următoare, şomerii aflaţi în evidenţa instituţiei se pot înscrie pentru a participa la programe de formare profesională gratuite. Astfel, brăilenii interesaţi se pot califica în următoarele ocupaţii/meserii: lucrător-instalator pentru construcţii (minim 8 clase), dulgher-tâmplar-parchetar (minim 8 clase) şi operator introducere-validare-prelucrare date (minim 12 clase, cu sau fără bacalaureat).

Cheltuielile vor fi suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecărei meserii. Pentru şomerii care vor efectua naveta pe perioada cursului, se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Şomer este persoana care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: este în căutarea unui loc de muncă de la vârsta de minimum 16 ani şi până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare; starea de sănătate şi capacităţile fizice şi psihice o fac aptă pentru prestarea unei munci; nu are loc de muncă, nu realizează venituri sau realizează, din activităţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimularii ocupării forţei de muncă, în vigoare (500 lei); este disponibilă să înceapă lucrul în perioada imediat următoare, dacă s-ar găsi un loc de muncă.

Şomer înregistrat este persoana care îndeplineşte cumulativ condiţiile menţionate anterior şi care se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază teritorială îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa ori la alt furnizor de servicii de ocupare, care funcţionează în condiţiile prevăzute de lege, în vederea obţinerii unui loc de muncă.

“Şomerii neînregistraţi care doresc să se înregistreze în evidenţa agenţiei în vederea obţinerii unui loc de muncă şi pentru a participa la măsurile active oferite, respectiv, informare consiliere, medierea muncii, formare profesională ş.a., se vor prezenta la sediul AJOFM Brăila”, precizează instituţia într-un comunicat de presă.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la sediul  AJOFM Brăila, din B-dul Dorobanţilor, nr. 603-605, la Centrul de Formare Profesională al agenţiei, din str. Sergent Tătaru, nr. 2, corp B, etaj 3 (în curtea Liceului Teoretic “Mihail Sebastian”) sau la telefon 0239.613.034.
Categorie articol: 

Comentarii