Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursele maxi-taxi spre Vidin, mai scumpe cu 50%

Unul dintre operatorii locali de transport in regim maxi-taxi a majorat, incepind din aceasta luna, pretul biletului de calatorie la 1,5 lei. Astfel brailenii care circula pe relatia Viziru - Buzaului - Vidin si retur, adica folosesc liniile 16 si 17, concesionate de SC "TCF Imex", au scos inca din prima zi a acestui an cite 1,5 lei/calatorie, comparativ cu 1 leu cit a fost pina la 31 decembrie 2006. Important de mentionat este ca "TCF" este singurul operator care a aplicat politica de majorare cu 50% a pretului biletului, celelalte firme de transport mentinind vechiul pret de 1 leu/calatorie. "Sint doua motive majore care au condus la luarea acestei decizii: prima este legata de faptul ca in anul 2006 firma a suportat o serie de scumpiri la toate elementele de cost rezultatul fiind inregistrarea de pierderi. Al doilea motiv este acela ca anul 2007 va aduce noi majorari atit in plan salarial, cit si in cazul celorlalte elemente de cost, adica taxe, impozite, carburanti, asigurari. In aceste conditii, pretul corect pentru o linie de transport asigurata cu masini marca Mercedes este de 1,5 lei/calatorie, situatie in care se asigura calitate si dezvoltare durabila a acestui serviciu", a explicat conducerea "TCF Imex".
Decizia de majorare cu 50% a pretului unei calatorii nu pare insa justificata, in contextul in care euro a scazut, inflatia s-a situat sub 7%, iar pretul carburantilor s-a redus in ultima vreme.
Ceilalti operatori maxi-taxi care au concesionat trasee secundare in municipiu au precizat ca nu au practicat nici o majorare si ca acest lucru se va intimpla abia dupa ce Consiliul Local Municipal va aproba o majorare a pretului unui bilet de calatorie pentru SC "Braicar", care opereaza pe traseele principale.
Contactat de reporterii "Obiectiv", directorul general al SC "Braicar", Cornel Sandulescu, a explicat ca, cel putin pentru luna ianuarie, nu se pune problema unei majorari. "Deocamdata nu este necesara o modificare a preturilor documentelor de calatorie. Este prematur sa vorbim acum despre o posibila majorare din februarie", a spus Sandulescu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii