Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursele "Braicar" şi maxi-taxi până la "Carrefour" au fost suspendate

* cine vrea să mai circule pe acest traseu trebuie să participe la licitaţie pentru obţinerea licenţei * "Braicar" s-a autoexclus din motive financiare

De câteva zile, brăilenii care nu dispun de un autoturism întâmpină reale probleme dacă vor să meargă la cumpărături în Promenada Mall, în satul Vărsătura. Asta deoarece cursele efectuate până acolo de "Braicar" şi de maxi-taxi-urile private au fost suspendate, începând de vineri, 7 mai, după un control al Autorităţii Rutiere Române (ARR). Astfel, ARR a constatat că doar un singur operator de transport, şi anume "Gebamy Trans Junior", deţine licenţă pentru a efectua curse de la limita municipiului până la "Carrefour Promenada". "Tot ce depăşeşte limita municipiului, şi anume Şoseaua de Centură, înseamnă cursă judeţeană, pentru care trebuie licenţă de transport. E puţin absurd, într-adevăr, să ceri licenţă pentru cele câteva sute de metri, cât e distanţa până la «Carrefour», dar asta este legea. În cadrul controlului efectuat la sfârşitul săptămânii trecute, le-am explicat operatorilor care este situaţia şi au înţeles toţi, au renunţat să iasă pe acest traseu până la intrarea în legalitate. În caz contrar, sancţiunile prevăzute de Legea 102 din 2006 sunt foarte aspre: ridicarea certificatului şi plăcuţelor de înmatriculare, amendă de la 15.000 la 20.000 lei, suspendarea dreptului de circulaţie cu autovehiculul în cauză, pentru şase luni", ne-a explicat inspector Mihai Mustaţă, şef interimar al ARR Brăila. Potrivit acestuia, ca să intre în legalitate, operatorii de transport trebuie să solicite licenţă de la Consiliul Judeţean pentru traseul în cauză. Licenţa se atribuie în urma unei licitaţii. Procedura legală este destul de complicată şi de durată, însă preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a declarat că va face tot posibilul să urgenteze rezolvarea acestei probleme.

Deocamdată, singurul operator care mai poate duce brăileni până la "Carrefor Promenada" este "Gebamy Trans Junior". "Noi avem, încă din iulie 2008, licenţă de transport pe ruta Brăila - Chiscani, cu staţie şi în Vărsătura. Circulăm la interval de 40 de minute pe ruta respectivă", ne-a declarat George Baba, administratorul acestei firme.

În ce priveşte ceilalţi operatori, părerile sunt împărţite. Maxi-taxiştii sunt interesaţi în continuare de această rută, în timp ce "Braicar" se autoelimină, din motive financiare.  "Vom face demersuri pentru a putea în continuare să efectuăm servicii de transport spre şi dinspre hypermarket, aşa cum s-au obişnuit deja brăilenii. Întreruperea survenită de câteva zile este şi în defavoarea centrului comercial, întrucât brăilenii fac cumpărături mai mici pentru a evita să care sacoşe grele mergând pe jos", a explicat conducerea SC "Mantrans", unul dintre operatorii care efectuau până zilele trecute curse regulate spre Carrefour.  În cazul SC "Braicar", conducerea companiei a explicat că nu dispune de resursele financiare pentru a se încadra în noile cerinţe impuse, ceea ce înseamnă că autobuzele de pe liniile 4 şi 5 se vor opri în zona fabricii de confecţii "Solo Textil". Decizia celor de la "Braicar" îi va nemulţumi, cu siguranţă, pe pensionarii care mergeau până la "Carrefour" profitând de faptul că pot circula gratis cu autobuzul.
Categorie articol: 

Comentarii