Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursa infernala

Un pustan de 14 ani care a gonit nebuneste prin jumatate de tara cu masina furata de la tatal sau, a accidentat o fata in Buzau, a fentat mai multe baraje ale Politiei si chiar a pocnit un autoturism al oamenilor legii, a fost capturat, duminica, de agentii de circulatie braileni, care l-au tras pe dreapta, impuscindu-i pneurile.
Protagonistul urmaririi ca-n filme este Cristian C., 14 ani, din localitatea Micesti, judetul Alba, elev in clasa a VII-a. Simbata noapte, acesta a furat masina tatalui sau din garaj si, crezindu-se, probabil, in vreun joc pe computer gen "Need for Speed", a pornit sa dea piept cu echipajele Politiei si sa scape de cit mai multi "sticleti", pentru a stringe cit mai multe puncte, fara a se gindi vreo clipa ca ar putea omori oameni nevinovati sau s-ar putea trezi cu un glont in teasta, fara a avea sansa de a o lua de la capat, precum in jocurile video. Observind disparitia masinii, parintii minorului au anuntat Politia, iar autoturismul a fost dat In urmarire generala. Cristian C. si doi amici ai sai, de 18, respectiv 19 ani, au condus prin rotatie "Dacia Solenza" nr. AB-04-UYZ, trecind prin Ploiesti, Bucuresti, Urziceni si Buzau. In satul buzoian Albesti, pustiul a acrosat cu oglinda retrovizoare o adolescenta de 16 ani care traversa pe trecerea de pietoni si, in loc sa opreasca, a accelerat. Amicii sai, de teama ca ar putea infunda puscaria, au sarit din masina si au luat-o la sanatoasa, disparind fara urma. La scurt timp, masina a fost reperata de o patrula pe raza comunei Galbinasi-judetul Buzau si, intrucit soferul nu a oprit la semnal, politistii au inceput urmarirea acestuia.
Comisarul Dorel Vilsan, adjunctul sefului Politiei Rutiere Braila, ne-a declarat ca imediat dupa acest eveniment, politistii buzoieni au anuntat ofiterii din cadrul IPJ Braila ca autorul unui accident de circulatie a fugit de la locul faptei si se indrepta catre municipiul nostru: "La ora 12.40, colegii de la IPJ Buzau ne-au sesizat ca soferul autoturismului "Dacia Solenza" nr. AB-04-UYZ a accidentat mai multe persoane si a parasit locul accidentului, Indreptindu-se spre Braila. Politistii braileni si buzoieni au organizat filtre pe Drumul National 2B, la Surdila Greci si Ianca, pentru a opri autoturismul respectiv. Soferul a ignorat semnalele politistilor si, fiindca sparsese filtrele, s-a organizat un alt blocaj, In dreptul localitatii Traian."
La Traian, pentru a fi siguri ca soferul haituit nu va mai fenta filtrul, agentii de circulatie au rugat un camionagiu sa aseze TIR-ul perpendicular pe axul drumului. Observind de la distanta camionul pus de-a curmezisul, pustiul a virat brusc pe un drum agricol si a calcat pedala acceleratiei, spre o ferma. Cms. Vilsan ne-a relatat ca cele 3 echipaje - doua brailene si unul buzoian - au continuat urmarirea pe drumul prafuit inca 3 kilometri si, la un moment dat, un agent de la Serviciul Politiei Rutiere Braila a scos pistolul pe geam si a tras un foc in aer. Intrucit pustiul nu a schitat nici un gest ca ar intentiona sa opreasca, politistul a indreptat arma spre rotile masinii fugarului si a impuscat anvelopa din stinga-fata.
"Glontul a perforat pneul, iar fugarul a incetinit, permitind echipajului cu "Volkswagen Vento" nr. MAI-16285 sa ruleze in fata sa, dupa care a accelerat, lovind autoturismul Politiei Rutiere Braila si producind avarii in proportii de 10 la suta: bara de protectie, scutul, toba si rezervorul. Imediat, politistii l-au imobilizat pe fugar si l-au predat colegilor din Buzau, care i-au intocmit dosar penal si l-au escortat la sediul lor, internindu-l, apoi, la balamuc, la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca-Buzau, pentru a fi supus unor investigatii psihiatrice minutioase si a se elucida daca are discernamint. De asemenea, oamenii legii Incerca sa elucideze cum de a reusit minorul sa strabata aproape 500 de kilometri si sa traverseze mai multe judete la volanul masinii, fara a crea suspiciuni participantilor la trafic sau politistilor de pe traseu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii