Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cursa fara obstacole, cu ajutorul computerului

In cursa pentru ocuparea postului de prim-procuror al Parchetului de pe linga Tribunalul Braila a mai ramas un singur candidat: magistratul Fanel Mihalcea, actualul sef al Sectiei "Urmariri Penale". Contracandidatul sau, magistrat Mihaela Aghenitei, a picat testul psihologic sustinut, duminica, la Institutul National de Magistratura Bucuresti. Marti s-au comunicat rezultatele obtinute de toti procurorii la testul respectiv, moment in care s-a si aflat ca atit pentru sefia Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, cit si pentru functiile de prim si prim-adjunct din cadrul Parchetului judetean Braila vor fi concursuri cu cite un singur candidat. Astfel, pentru functia de procuror general al Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati va concura magistratul Dinu Gilca - pe care, ieri, procurorul Mihalcea spunea ca-l cunoaste din punct de vedere profesional - iar pentru ocuparea postului de adjunct al prim-procurorului Parchetului judetean Braila va candida magistratul Mariana Ioan, fost prim al aceleiasi institutii.
Nu se stie cum de a picat Mihaela Aghenitei testul psihologic, dar se cunoaste, deja, ca evaluarea respectiva a fost deosebit de dificila, constind in peste 500 de intrebari, si a verificat eficienta manageriala, rezistenta la stress si capacitatea de a lua decizii - conform unei declaratii formulate, ieri, de catre magistratul Mihalcea.

In ultima zi, Mihaela Aghenitei nu era hotarita daca va contesta sau nu rezultatul testului psihologic

Contactata in cursul zilei de ieri, procuror Mihaela Aghenitei a confirmat faptul ca a picat examenul psihologic sustinut, duminica, la Institutul National de Magistratura Bucuresti. Totodata, aceasta nu a dorit sa comenteze in vreun fel decizia comisiei de examinare, lasind sa se inteleaga ca nu va face contestatie. "Ma voi decide in cursul zilei de azi (ieri- n.r.) daca voi inainta sau nu contestatie. Oricum, astazi este ultima zi in care pot face acest lucru", a spus Aghenitei.
La rindu-i, contactat de reporterii nostri, procurorul Fanel Mihalcea a explicat ca testul a fost dificil, a constat in peste 500 de intrebari, grupate in sase formulare, si a vizat "chestiuni psihologice de verificare a modului cum se iau decizii si a rezistentei la stress". Procurorului Mihalcea i s-a parut dificil faptul ca testul cuprindea mai multe intrebari care se repetau sub forme diferite si vizau modul de lucru cu oamenii. "Cinstit si lipsit de modestie, pot spune ca am luat testul cu brio", ne-a declarat Mihalcea. Din aceeasi sursa am mai aflat ca raspunsurile formulate de candidati au fost procesate de computer, iar comisia de examinare a fost formata din sapte persoane, magistrati si psihologi deopotriva. Testul nu a fost evaluat pe puncte, candidatii aflind, marti, daca au trecut sau nu testul. Altminteri, cu exceptia Mihaelei Aghenitei, toti candidatii inscrisi la concursurile pentru ocuparea functiilor de conducere la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Galati si Parchetul de pe linga Tribunalul Braila au trecut testul, asa incit, pentru functia de procuror general de la Galati va candida, saptamina viitoare, singur pe postul eliberat, recent, de procurorul Tomita Craciun, magistratul Dinu Gilca, actualul sef al Sectiei Maritime si Fluviale, pentru functia de prim-procuror la Braila, Mihalcea, iar pentru fotoliul de adjunct al prim-procurorului de la noi va concura, de asemenea singura, procuror Mariana Ioan, fost sef al institutiei respective. Mihalcea a mai mentionat ca-l cunoaste, insa doar din punct de vedere profesional, pe magistratul Dinu Gilca, cel care - daca rezultatele de la proba scrisa, de saptamina viitoare, vor fi pozitive - ii va fi superior, si a dat de inteles ca vor putea face echipa buna pe zona Braila - Galati. "Computerul a ales. Eu nu cunosteam pe nimeni din comisia de examinare. As vrea sa mentionati acest aspect", a insistat sa mai precizeze Mihalcea, referindu-se la rezultatele testului psihologic.
Un lucru este cert: saptamina viitoare, la o data ce se va anunta - spunea Mihalcea - se va desfasura proba scrisa. Bibliografia este deosebit de stufoasa, incluzind tratate de management, legislatie si acte normative care se refera la strategia de reforma a Ministerului Justitiei, privind activitatea judiciara in perioada 2005 - 2007.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii