Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curs national de instruire a arbitrilor

La initiativa fostului arbitru international Nicolae Rainea din Galati si a presedintelui Comisiei Judetene de Arbitri Braila, Laurentiu Vargatu, Comisia Centrala de Arbitri (CCA) a aprobat organizarea unui curs national de instruire a unora dintre arbitrii care in aceasta toamna au sustinut examenul de promovare in Liga a III-a.
Din comisia de examinare au facut parte vicepresedintele CCA Marcel Lica, Nicolae Rainea membru al CCA, Mircea Salomir si Laurentiu Vargatu instructori ai aceluiasi for, iar examinati au fost cei 10 arbitri care au promovat testele de accedere in Liga a III-a si inca 15 arbitri care s-au evidentiat in ultima vreme din punct de vedere teoretic si fizic.
"Cursul si-a atins scopul si pot afirma ca arbitrii care s-au prezentat la Galati au fost foarte bine pregatiti. Pe de alta parte, si initiativa noastra se pare ca a fost una buna dovada fiind faptul ca ea a fost copiata de alti oficiali. Drept exemplu, in perioada 23-25 octombrie, la Buzias Nicolae Grigorescu a organizat o actiune zonala pentru arbitrii din acea parte a tarii", a declarat Laurentiu Vargatu.
In week-endul trecut la Bacau s-a desfasurat un nou curs unul rezervat arbitrilor din zona Moldovei, dar la care au fost invitati sa participe si trei arbitri braileni.
Comisia de examinare a fost alcatuita din Nicolae Rainea, Gheorghe Constantin (Suceava) membri ai CCA si Laurentiu Vargatu.
"Prin aceste actiuni succesive se cauta sa se faca o instruire cit mai buna a tinerilor arbitri, totodata sa fie observati de specialisti, iar cei care intr-adevar au valoare sa fie promovati in loturile superioare. Ma bucur ca impreuna cu Nicolae Rainea am reusit sa declansam acest gen de actiuni in toata tara si sint convins ca pe viitor vor trece barierele performantei numai acei arbitri care merita sa oficieze in esaloanele superioare", a mai adaugat Laurentiu Vargatu.

Vargatu: "Ma bucur de revenirea in top a lui Deca"

Presedintele Comisiei Judetene de Arbitri Laurentiu Vargatu considera ca in acest moment si Braila este bine reprezentata pe plan national si, ca in curind exista sansa ca lui Daniel Deca sa-i fie incredintate jocuri din primul esalon fotbalistic al tarii.
"Ma bucur in primul rind de revenirea in top a lui Daniel Deca. Dupa ce a trecut printr-o perioada mai putin fasta, nu toata generata de el are o crestere valorica deosebita iar argumentele mele in acest sens sint prestatiile foarte bune etapa de etapa in care a avut de condus si meciuri cu un grad de dificultate ridicat. La fel de multumit sint de prestatiile celor doi centrali de la Liga a III-a, Ionel Ivan si Luciliu Zaharia, iar cresterea lor in plan valoric nu a trecut neobservata de Comisia Centrala de Arbitri.
Sper ca din iarna cind va avea loc fuziunea celor doua loturi divizionare C si B cei doi sa prinda cel putin a doua grupa valorica" este de parere presedintele Comisiei Judetene de Arbitri.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii