Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curatenie de ochii soacrei

Faleza Dunarii si Parcul Monument sint principalele locuri de promenada pentru braileni. In ambele cazuri, cel putin in ultima vreme, s-au inregistrat progrese vizibile in ceea ce priveste curatenia. Insa probleme mai sint, pentru ca exista inca perimetre in care privelistea nu este una tocmai placuta vazului si mirosului. Concret, daca pe aleile principale, in zonele mai des circulate, totul pare sa fie OK, aleile secundare si zonele mai putin umblate arata adevarata fata a lucrurilor.
In Parcul Monument, de exemplu, situatia pare a fi in regula la prima vedere. Aleile principale sint asfaltate, maturate, reamenajarea bancilor si a fintinii a inceput, iar spatiile cu flori sint destul de ingrijite. Insa, daca aleile principale sint destul de curate, nu acelasi lucru se poate spune si despre aleile secundare. Sute de gunoaie, pe care nimeni nu le stringe, zac abandonate. Exista multe zone deloc imbietoare pe care va recomandam sa le ocoliti, cum ar fi: spatiul din apropierea pistei de atletism de linga Stadionul Municipal, aleea ce duce spre Baza Sportiva "Pescarusul", zona fostului restaurant "Kiseleff" sau aleea ce leaga statiile de tramvai Monument si Covoare. Cel mai grav este in zona cladirilor dezafectate. Aceste spatii sint practic ale nimanui, reprezentantii din cadrul conducerii Directiei Administratiei si Gospodaririi Locale declarind ca ei nu se ocupa de salubrizarea acelor zone, desi se afla in administrarea lor. "Noi nu vrem sa platim pentru nesimtirea si proasta crestere a altora, care prefera, in loc sa plateasca o taxa de salubrizare, sa arunce gunoaiele in Monument. O salubrizare a zonei respective ar implica costuri, bani pe care nu ii avem in acest moment. Insa, in perioada urmatoare, vom face o igienizare a acelor incaperi si speram ca oamenii nu vor arunca din nou gunoaie acolo", au precizat reprezentantii conducerii DAGL. "Pentru maturatul stradal am incheiat un contract cu RER, insa acele incaperi dezafectate nu sint pe aleile principale, ca sa fie curatate de RER, a tinut sa sublinieze conducerea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala. Au existat, totusi, ecologizari ale zonelor respective si ale Parcului Monument, efectuate de organizatii non-guvernamentale. "Noi am organizat in data de 24 mai, de Ziua Mondiala a Parcurilor, impreuna cu voluntari ai Clubului Voltin, elevi din Murgoci si de la Scoala “Fanus Neagu”, o ecologizare a Parcului Monument. Actiunea noastra s-a axat, in special, pe zona dintre Muzeul de Stiinte ale Naturii si fostul Cazinou", a declarat Mariana Mircea, coordonatoarea Centrului "Europe Direct" din judetul Braila.
In aceeasi situatie ca si Parcul Monument se afla si Faleza Dunarii. Desi intre Primarie si fosta Moara Violatos, aleea principala este ingrijita si curata, dincolo de aceasta si pe malul Dunarii sint gramezi de gunoaie, aduse de ape, pe care nimeni nu le stringe. De salubrizarea malului Dunarii ar trebui sa se ocupe Sistemul de Gospodarire a Apelor Braila, insa conducerea acesteia pare sa ignore problema gunoaielor. Mai grav este ca, desi zona nu este amenajata, iar scaldatul este interzis, zeci de braileni inoata zilnic, riscind contactarea diverselor boli de piele iar, in unele cazuri tragice, chiar riscindu-si viata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii