Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Curăţenie de primăvară în toiul iernii

• Seroplant profită de temperaturile neobişnuit de ridicate din timpul zilei şi a dat deja startul lucrărilor de întreţinere a spaţiilor verzi şi de toaletare a copacilor • lucrările au început în cartierele mărginaşe, urmând zonele centrale

 

Deşi ne aflăm încă în luna ianuarie, muncitorii Serviciului de Utilitate Publică Seroplant din cadrul Primăriei Brăila profită de iarna blândă, cu temperaturi neobişnuit de ridicate, şi au dat startul curăţeniei de primăvară.

Drujbele au început deja să se facă auzite de la primele ore ale dimineţii prin zonele Gării-Apollo-Plantelor unde se execută lucrări de toaletare a arborilor, a gardurilor vii, greblarea şi cosirea spaţiilor verzi dintre blocuri şi alei.

După cartierele mai sus menţionate, echipele de lucru se vor muta spre Calea Galaţi - Vidin şi în cele din urmă în zonele centrale ale oraşului, respectiv bulevardele Independenţei şi Cuza - faleză şi strada Mihai Eminescu.

Lucrările se fac sub supravegherea unui inginer de specialitate, care este atent ca toaletarea pomilor să se facă aşa cum scrie la carte. Asta deoarece, pe lângă angajaţii Seroplant, echipele sunt suplimentate cu persoane venite de la Direcţia de Asistenţa Socială şi de cei care se află în perioada de probaţiune. Conducerea Seroplant ne-a informat că, după ce primăvara îşi va intra în drepturi depline, iar volumul de muncă va fi mai mare, se va încheia contract şi cu Penitenciarul Brăila, pentru a fi scoase la muncă şi persoanele aflate în detenţie.

Deşi lucrările merg din plin, misiunea angajaţilor Seroplant este îngreunată uneori de maşinile parcate chiar sub coronamentul copacilor sau de către unii cetăţeni care nu sunt mulţumiţi sau lămuriţi de importanţa lucrărilor. După cum ne-a relatat şi inginerul coordonator de la faţa locului, colaborarea cu Poliţia Comunitară este una bună, iar până acum nu s-au semnalat probleme majore legate de buna desfăşurare a lucrărilor de toaletare a zonelor verzi.

Dupa cum ne-a explicat Ligia Drăgan, directorul Seroplant Brăila, unele lucrări, cum ar fi aplicarea de îngrăşăminte sau tratamente specifice, au fost încetinite din cauza secetei şi a temperaturilor ridicate pentru această perioadă din an, iar copăceii proaspăt plantaţi care s-au uscat ori au fost rupţi vor fi cu siguranţă înlocuiţi.

 
Categorie articol: 

Comentarii