Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cupa speranţelor" la oină se poate relua în anul şcolar 2011-2012

În ultima vreme se vorbeşte tot mai mult despre reintroducerea obligatorie a oinei în şcoli şi implicit despre reluarea tradiţionalei competiţii rezervate elevilor "Cupa speranţelor", o manifestare sportivă grandioasă, la care au participat nu de mult peste 1.000 de echipe.
"Introducerea obligatorie a oinei s-a mai petrecut odată în 1968, când Federaţia Română de Oină şi Ministerul Învăţământului şi-au conjugat eforturile pentru binele oinei şi al şcolii. Cu ocazia implementării programului de revigorare a oinei la nivel şcolar, s-a organizat şi o competiţie la care au luat parte mai mult de 1.000 de şcoli generale, «Cupa Speranţelor». Erau faze judeţene, regionale, turnee semifinale şi finale. Este posibil ca tradiţia să se reia începând cu anul şcolar 2011-2012", se specifică în comunicatul primit la redacţie din partea federaţiei de specialitate.
La una dintre ediţiile "Cupei speranţelor" la oină a participat şi echipa Şcolii nr. 2 din Brăila, care s-a clasat a 3-a la turneul semifinal III, într-o grupă de şase formaţii, după echipele Olteni (Teleorman) şi Radu Negru (Ialomiţa).
Tradiţia acestei competiţii s-a rupt în anul 1984, atunci când s-a derulat ediţia a 16-a.
În urma demersurilor privind revigorarea acestei discipline sportive făcute de Federaţia Română de Oină sunt şanse foarte mari ca ediţia cu numărul 17 a "Cupei speranţelor" să se organizeze în anul şcolar 2011-2012.
Categorie articol: 

Comentarii