Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cupa Reginei s-a bucurat de o participare numeroasa

Sala de sport a Scolii Mihai Eminescu a gazduit in perioada 17-19 octombrie Cupa Reginei la sah, editia intii, o competitie rezervata fetelor cu virsta pina in 14 ani.
La faza finala au participat 16 eleve, asigurindu-si un loc in acest ultim act al competitiei dupa o faza preliminara la care s-au inscris 35 de fete, etapa derulata sub indrumarea profesoarei Petrica Prodan, cea care se ocupa de 15 ani de cercul de sah de la Scoala Mihai Eminescu, perioada in care gruparea scolara braileana a obtinut doua medalii, una de argint si una de bronz la finalele Campionatelor scolare din 1996 si 1997.
La turneul final s-au disputat trei runde, in sistem elvetian, iar la finalul competitiei pe primul loc s-a clasat Iulia Bogdan, de la Scoala Mihai Eminescu, care a obtinut punctaj maxim, 3 puncte. Locul al doilea i-a revenit tot unei jucatoare de la scoala unde a avut loc concursul, Ioana Ichim, care a acumulat 2,5 puncte si tot cu acelasi punctaj, Sorina Mocanu de la Scoala Al. I. Cuza a ocupat pozitia a treia.
Surpriza competitiei a realizat-o mezina competitiei, Adina Chirita, o jucatoare in virsta de sase ani si jumatate, care s-a clasat pe locul al patrulea.
Celelalte cistigatoare, pe categorii de virsta, au fost Anca Maria Ciuciu la 8 ani, Andreea Iorgulescu la 10 ani, Georgiana Stanciu la 12 ani si Veronica Turtoi la 14 ani, toate de la Scoala Mihai Eminescu.
Toate participantele au fost premiate cu jocuri de sah, ceasuri de mina decorative, jucarii, dulciuri, diplome si medalii, toate fiind oferite de reprezentanta DSJ, Paunita Iuga. La festivitatea de premiere au mai participat sponsorul turneului, Tomita Iliescu, un fost jucator de sah, detinator al categoriei intii si arbitrii competitiei, Mircea Camburi si Ionel Balcan.
"In urma acestui turneu toate finalistele vor fi legitimate la CS Orizont 64 si vor participa pe viitor la sedintele de pregatire, dar si la o serie de turnee omologate de catre federatia de specialitate. Vreau sa multumesc pe aceasta cale Directiei pentru Sport care a finantat competitia, lui Tomita Iliescu si profesoarei Petrica Prodan pentru sprijinul acordat in organizarea acestui interesant turneu de sah", a declarat Ionel Balcan, vicepresedintele CS Orizont 64.ioada 17-19 octombrie Cupa reginei la sah, editia intii, o competitie rezervata fetelor
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii