Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cupa Presei la Tir, adjudecată de jurnaliştii de la “Obiectiv”

• Brigada 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila a organizat, ieri, în Poligonul de trageri cu armament de infanterie Cazasu (“Vulpea”) Cupa Presei la Tir, la care au participat inclusiv jurnalişti de la “Obiectiv-Vocea Brăilei” • Florentin Coman a ocupat locul I, cu 84 de puncte, iar Marian Gheorghe s-a situat pe locul II, cu 72 de puncte

 

Ieri, jurnaliştii de la cotidianul “Obiectiv-Vocea Brăilei” au urcat din nou pe podium la concursul anual de tir organizat, în luna octombrie, de conducerea Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila. Cupa Presei la Tir, de anul acesta - competiţie devenită, deja, o tradiţie - s-a desfăşurat în dimineaţa zilei de marţi, 22 ocotmbrie 2019, începând cu ora 10.00, la Poligonul de trageri cu armament de infanterie Cazasu (“Vulpea”). La evenimentul mult-aşteptat de jurnalişti şi militari deopotrivă au participat nouă jurnalişti brăileni, mai mulţi ofiţeri din cadrul unităţii militare brăilene, precum şi locţiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos”, col. Gheorghe-Sorin Călin, care a fost şi gazda competiţiei. Au mai fost prezenţi, de asemenea, cpt. Luiza Leu, ofiţer Relaţii Publice, cpt. Aurelian Stegariu şi alţi ofiţeri şi subofiţeri din cadrul unităţii de geniu brăilene.

Din pricina ceţei care a acoperit, ieri, poligonul de la “Vulpea”, tragerea s-a efectuat, din păcate, numai cu pistolul TT, la ţinta-piept aşezată la distanţa de 25 de metri, renunţându-se la tragerea cu pistolul mitralieră Kalashnikov calibru 7,62 mm (la ţinta amplasată la o distanţă de 100 de metri). Chiar şi aşa, ţintele au dat mari bătăi de cap jurnaliştilor prezenţi, obişnuiţi mai degrabă cu tastatura, decât cu trăgaciul armei letale, care mai avea şi recul.

Desfăşurat sub atenta supraveghere a militarilor profesionişti, concursul de trageri cu muniţie de război, de ieri, a dat şanse egale participanţilor (s-au tras la ţintă, în total, un număr de 12 cartuşe, în două tranşe) însă experienţa şi-a spus, şi de data aceasta, cuvântul. Pe primele două locuri s-au situat jurnalişti care au acumulat experienţă în perioada efectuării stagiului militar.

Astfel, după cumularea punctelor obţinute în urma tragerilor la ţinta piept, câştigător al concursului Cupa Presei la Tir, de anul acesta, a fost desemnat jurnalistul Florentin Coman, redactor şef al cotidianului “Obiectiv-Vocea Brăilei, cu 84 de puncte, urmat de colegul său de redacţie Marian Gheorghe, un “veteran” al poligonului militar, care a “împuşcat” 72 de puncte (două cartuşe fiind introduse exact în mijlocul ţintei, respetiv cifra 10). Pe locul III s-a situat Maria-Mădălina Hârjoghi, de la Jurnalul de Brăila.

Diplomele de participare la concurs au fost înmânate de col. Gheorghe-Sorin Călin, locţiitorul comandantului Brigăzii 10 Geniu “Dunărea de Jos” Brăila, care i-a felicitat pe jurnaliştii prezenţi, mulţumindu-le, totodată, pentru colaborare. La finele concursului de tir, gazdele i-au invitat pe jurnalişti la un prânz cu fasole cu ciolan - cu murături şi şuncă preparată în casă - spre deliciul participanţilor.        
Categorie articol: 

Comentarii