Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cupa "Dunărea" a rămas la Brăila

* Anastasia Lobach a fost declarată golgetera turneului şi cea mai tehnică jucătoare * Andreea Adespii a fost jucătoarea finalei turneului brăilean

Formaţia brăileană a câştigat meritat turneul din Sala Polivalentă, cu maximum de puncte, însă ce a fost cel mai important a fost faptul că echipa s-a schimbat în bine faţă de sezonul precedent. Acum, în formula standard, HC Dunărea este mult mai sigură, mai agresivă în faza de apărare, inventivă şi cu o circulaţie rapidă a mingii în faza de atac.
Au început să se sudeze şi relaţiile de joc, existând deja o colaborare foarte bună între centrul Goran şi pivotul Lobach.
În afară de locul întâi în clasamentul general, HC Dunărea a obţinut şi două premii speciale, ambele findu-i oferite pe merit pivotului Anastasia Lobach, adică atât titlul de golgeteră, ea având în cont 20 de reuşite, cât şi cel pentru cea mai tehnică jucătoare.
Gabriela Cristescu de la HCM Roman a fost desemnată cel mai bun portar al turneului.

Brăilencele şi-au făcut încălzirea cu CSM Bacău 2010

Start foarte bun al echipei HC Dunărea la turneul de la Brăila, victorie la scor în faţa nou promovatei CSM Bacău 2010 şi o evoluţie care a încântat publicul brăilean, aflat în număr mare la acest meci, ţinând cont de faptul că vineri a fost o zi lucrătoare.
După un început echilibrat, au urmat sase minute de joc foarte bun al elevelor profesorului Ion Băban şi HC Dunărea s-a distanţat la 10-4 la jumătatea primului act, trei dintre reuşitele consecutive ale gazdelor aparţinându-i pivotului Lobach, cea care avea să devină golgetera turneului.
A fost o primă repriză în care, de multe ori, cei peste 500 de spectatori s-au ridicat în picioare şi le-au aplaudat pe Lobach, Goran, Iancu, Brot şi Adespii pentru momentele spectaculoase de handbal realizate.
Pe fondul mai multor schimbări în tabăra gazdelor, între minutele 36 şi 42 băcăoancele s-au apropiat la două lungimi, însă revirimentul CSM-ului nu a fost de lungă durată, brăilencele au apăsat pe acceleraţie şi s-au impus în final cu 32-23, golurile echipei HC Dunărea fiind marcate de: Lobach 9, Adespii 6, Brot 5, Eşanu 3, Goran 3, Yushkhenko 2, Constantinescu 1, Iancu 1, Dragut 1, Crăciun 1.

16dun1Gabriela Vasile - artizana victoriei în partida cu ploieştencele

Cu toate că scorul spune cu totul altceva, partida dintre HC Dunărea şi nou promovata CSM Ploieşti a fost timp de 58 de minute la discreţia elevelor profesorului Ioan Băban. Brăilencele s-au distanţat la patru lungimi încă din minutul 10, diferenţă pe care şi-au majorat-o ulterior, ajungând ca la finalul primei reprize decalajul dintre cele două combatante să fie de şapte goluri, 20-13 pentru HC Dunărea.
În repriza a doua antrenorul Ioan Băban le-a trimis în teren, pe rând, şi pe celelalte componente ale lotului, iar forţa ofensivă a brăilencelor a scăzut. Mai mult, gafele din apărarea brăileană au permis ploieştencelor să spere la o remiză.
Cu toate că, timp de 28 de minute din actul secund, HC Dunărea a condus la diferenţe liniştitoare, 24-18 în minutul 39, 26-21 în minutul 47, ultimele două minute au fost de infarct pentru spectatorii brăileni. Extrema gazdelor, Elena Constantinescu, a marcat pentru 31-28, însă Zavragiu şi Alexandrescu au adus-o pe CSM Ploieşti la doar o lungime de adversara sa.
A fost momentul în care Gabriela Vasile a avut o intervenţie inspirată la aruncarea Danielei Crap şi HC Dunărea s-a impus cu 31-30.
Pentru gruparea de la Dunăre au înscris Goran 6, Lobach 5, Brot 5, Crăciun 4, Iancu 4, Adespii 3, Constantinescu 2, Yushchenko 1, Eşanu 1.

Adespii a fost golgetera brăilencelor în partida cu HCM Roman

Formaţia brăileană a a abordat cu mare ambiţie "finala" turneului cu una dintre eternele rivale la cupele europene, HCM Roman şi, cu o singură excepţie, cea din minutul 14, când tabela a consemnat singura egalitate, 8-8, HC Dunărea a fost echipa care a dictat ritmul partidei. Goran, de două ori, şi Lobach au distanţat gruparea de la Dunăre la trei lungimi, 11-8 în minutul 17, iar din acest moment şi până la pauză brăilencele au condus la o diferenţă de cinci goluri.
Cu Andreea Adespii în rol de principală marcatoare în partea secundă, HC Dunărea a câştigat derby-ul cu HCM Roman la scor, 30-23, golurile brăilencelor fiind înscrise de Adespii 10, Goran 6, Lobach 4, Yushchenko 3, Crăciun 3, Brot 2, Eşanu 1, Iancu 1.

Clasament:
1 HC Dunărea Brăila 6 puncte
2 HCM Roman 3 puncte
3 CSM Ploieşti 3 puncte
4 CSM Bacău 2010 zero puncte

Rezultate tehnice:
HCM Roman - CSM Ploieşti 26-26 (13-13)
HC Dunărea - CSM Bacău 2010 32-23 (16-9)
HCM Roman - CSM Bacău 2010 39-27 (20-14)
HC Dunărea - CSM Ploieşti 31-30 (20-13)
CSM Bacău 2010 - CSM Ploieşti 24-28 (12-14)
HC Dunărea - HCM Roman 30-23 (18-13)
Categorie articol: 

Comentarii