Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Cupa de vară" Galaţi şi-a desemnat câştigătorii pe 2011

Concursul de şah "Cupa de vară", competiţie organizată de Şah Club Galaţi s-a desfăşurat în acest an pe trei secţiuni, prima a fost Open şi au concurat 60 de jucători, printre ei fiind şi şahişti din Republica Moldova şi Irlanda, o secţiune a fost rezervată sportivilor cu vârste până în 8 ani, unde au participat 16 sportivi din Brăila şi Galaţi, iar la ultima la start s-au aliniat 12 reprezentanţi ai sportului minţii din Galaţi, Brăila, Constanţa şi Iaşi.
S-a jucat sistem elveţian, pe durata a 7 runde, iar la final podiumul la seniori a arătat astfel: 1 Aurelian Dan (Palatul Copiilor Buzău), 2 Cristian Dăianu (CS Otopeni), 3 Robert Pâsu (Şah Club Galaţi) toţi cu câte 5 puncte şi jumătate. Cel mai bine clasat şahist de la "Micul prinţ" a fost Iulian Preda, 4 puncte şi jumătate, care a ocupat locul al 14-lea, următoarea poziţie fiind adjudecată de Cristian Nichifor.
În concursul şahiştilor de 10 ani, Dragoş Coticeru s-a clasat pe locul al treilea, în timp ce la categoria de vârstă copii 8 ani, brăileanul Tristan Tudorache de la "Micul prinţ" s-a clasat pe locul al 7-lea, primind şi un bonus de la organizatori, anume facilitatea de a nu mai plăti taxa de participare la următorul concurs.
"A fost un concurs reuşit, cu multe partide spectaculoase. Coticeru s-a evidenţiat din nou, dar şi alţi copii de la «Micul prinţ» au avut creşteri vizibile de formă", a declarat Iulian Preda, instructorul de la clubul "Micul prinţ".
Categorie articol: 

Comentarii