Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cupa “Micul Prinţ” la şah, ediţia 2019, şi-a desemnat câştigătorii

• în turneul open s-a impus Iulian Gălăţanu de la Şah Club Galaţi • Artur Verona de la Micul Prinţ s-a clasat pe locul al doilea • la competiţie au participat şahişti de la zece cluburi din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Brăila

 

Clubul brăilean de şah Micul Prinţ, cu sprijinul DJST Brăila, a organizat la Muzeul Brăilei “Carol I” un puternic turneu de şah, omologat FIDE, dar şi la FR Şah, la care au participat  45 de jucători cu vârste cuprinse între 6 şi 65 de ani. Cupa “Micul Prinţ” ediţia de vară a aliniat la start şahişti de la zece cluburi din Bucureşti, Craiova, Iaşi, Galaţi şi Brăila. Competiţia a fost structurată pe două categorii, openul principal şi turneul rezervat copiilor până în 8 ani.

Turneul open a fost câştigat în acest an de Iulian Gălăţanu de la Şah Club Galaţi, următoarele patru locuri fiind ocupate în ordine de Artur Verona de la Micul Prinţ, Gheorghe Bratu (CSM Craiova), Alina Vorniceanu şi Florin Chipăilă, ambii de la Şah Club Galaţi.

La categoria de vârstă U14, primele două poziţii au fost adjudecate de şahiştii de la Orizont 64 Brăila, Victor Dumbravă şi Andrei Chiriac. Pe locul al treilea s-a situat Raisa Vulpe de la Genius Galaţi. Ieşeanul Andrei Ciomagă a câştigat competiţia copiilor de 12 ani, el fiind secondat pe podium de gălăţeanul Andrei Dumitraşcu şi brăileanul de la Orizont 64, Andreas Alexandrou. La U10, pe primele trei locuri s-au clasat în ordine Victor Balaban, Dragoş Leu, ambii de la Şah Club Galaţi şi Matei Grigore, de la Orizont 64 Brăila.

Răzvan Tudoroiu de la Micul Prinţ a primit premiul întâi din partea organizatorilor, pentru primul brăilean din concurs, iar la secţiunea veterani acelaşi premiu l-a primit Constantin Călinoiu de la Diana Galaţi.

Evoluţii meritorii la acest turneu au avut următorii reprezentanţi ai clubului Micul Prinţ: Andrei Giugiuc, Mihai Cerviş, Ana Maria Ene, Bogdan Stănculeanu, Sebastian Ştefăniţă.

“Ca de obicei, a fost un concurs cu multe partide interesante, iar câştigătorii s-au stabilit abia în ultima zi. Este al doilea turneu pe care îl organizăm la Muzeul Brăilei “Carol I”, cu sprijinul Cameliei Hristian, şi toţi au rămas încântaţi de condiţiile în care s-au jucat meciurile. Sponsorul principal a fost inginerul Vasile Broască de la Dunav, cel care dealtfel ne-a ajutat financiar la toate competiţiile organizate de clubul nostru. Am oferit şi premii surpriză pentru toţi participanţii, mă refer la ciorba de peşte şi la plimbarea pe Dunăre. Sper ca la anul numărul participanţilor să fie mult mai mare”, ne-a declarat Iulian Preda, preşedintele clubului Micul Prinţ.
Categorie articol: 

Comentarii