Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CUP “Dunărea” a început, în sfârşit, să plombeze gropile abandonate timp de câteva luni pe străzile municipiului

• conducerea companiei spune că aceste intervenţii s-ar fi făcut mai devreme, dacă firma cu care a avut contract de reparaţii stradale anul trecut şi-ar fi putut continua activitatea şi în prima parte a anului în curs • firma respectivă nu a fost de acord, însă, cu semnarea unui act adiţional la contractul de anul trecut • în acest context, s-a apelat la altă firmă, în regim de urgenţă • aceasta ar fi explicaţia că, abia acum, în luna martie, s-au putut începe reparaţiile restante, cu firma “Eurobuilding” • vineri, aceasta a început să astupe două gropi care le-au dat de furcă şoferilor timp de două luni, pe Str. 1 Decembrie 1918

 

Gropile rămase luni de zile în carosabil în urma intervenţiilor făcute de Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila au început, în sfârşit, să fie astupate corespunzător, cu plombe asfaltice. O astfel de porţiune cu probleme se găsea pe Str. 1 Decembrie 1918, în apropierea intersecţiei cu strada Plevnei, unde, la începutul lunii ianuarie, s-au făcut săpături pentru repararea unor ţevi sparte în subteran. Timp de mai bine de două luni, spărturile din carosabil au fost astupate superficial cu pietriş care se împrăştia sub roţile maşinilor, iar în ciuda reacţiilor negative ale şoferilor obligaţi să circule în aceste condiţii, CUP “Dunărea” a întârziat nepermis de mult repararea corespunzătoare a străzii. Abia vineri, 22 martie, a apărut la faţa locului o echipă de muncitori care s-a apucat la modul serios de treabă.

După cum ne-a explicat conducerea CUP “Dunărea”, abia acum, în luna martie, s-au putut demara lucrările de plombare a gropilor rezultate în urma intervenţiilor la avarii din ultimele trei luni. Asta deoarece firma “PD Farox” Ilfov, cu care compania a avut contract anul trecut pentru repararea străzilor afectate de avarii la conducte de apă sau canalizare nu şi-a mai putut continua activitatea începând din luna ianuarie 2019. “În 2018, licitaţia pentru repararea străzilor a fost câştigată de societatea PD Farox, cu care s-a încheiat un contract în valoare de 410.000 lei, pentru o suprafaţă totală de plombe asfaltice de 4.700 metri pătraţi. Pe parcursul anului trecut, firma în cauză s-a achitat de obligaţii, turnând plombe pe toată suprafaţa prevăzută în contract. Totuşi, pentru că au apărut avarii şi la sfârşitul anului, fiind nevoie de continuarea reparaţiilor până la organizarea unei noi licitaţii, CUP Dunărea Brăila a încercat să încheie cu firma PD Farox un act adiţional, pentru o suprafaţă suplimentară de circa 2.000 mp de plombe asfaltice. Firma din Ilfov nu a fost de acord cu această prelungire de contract, din cauza unor probleme tehnice cu care se confrunta. În acest context, gropile apărute în urma intervenţiilor la avarii, în lunile ianuarie şi februarie, nu au putut fi astupate decât provizoriu, cu pietriş. Licitaţia pentru un nou contract de reparaţii aferent anului 2019 va fi organizată în luna aprilie. Dar, ca să nu lăsăm străzile nereparate până atunci, s-a încheiat un contract în regim de urgenţă, cu firma Eurobuilding, pentru astuparea gropilor de la intervenţiile din ultimele luni, în total aproximativ 2.000 metri pătraţi”, ne-a explicat Ionel Pătraşcu, inginerul şef al CUP “Dunărea”.

Pe lângă gropile de la avariile de pe Str. 1 Decembrie 1918, a căror plombare a început vineri, mai sunt numeroase altele, atât în zona centrală a municipiului cât şi în cartierele municipiului. Conducerea CUP “Dunărea” dă asigurări că, în câteva săptămâni, toate acestea vor fi astupate.

Dacă licitaţia organizată în luna aprilie va decurge fără probleme şi contestaţii, începând din luna mai CUP “Dunărea” ar putea încheia un nou contract de reparaţii stradale, cu o firmă specializată, pentru anul în curs.
Categorie articol: 

Comentarii