Mergi la conţinutul principal

CUP «Dunărea», lecţia despre apă

Compania de apă-canal-epurare derulează în această perioadă cea de a IV-a ediţie a programului "Lecţia despre Apă", o campanie educaţională şi de conştientizare în rândul elevilor, dezvoltată în cadrul implementării Programului Operaţional Sectorial de Mediu - Axa 1 "Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată". Acţiunea se derulează în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, context în care, la fel ca şi în anii precedenţi, au fost cooptate în program mai multe şcoli. Spre deosebire de precedentele ediţii, când predominau unităţile de învăţământ din municipiu, acum selecţia s-a făcut în rândul şcolilor din judeţ, mai ales că, pe parcursul anului trecut, în mediul rural s-au derulat importante investiţii pe bani europeni privind extinderea, reabilitarea şi modernizarea reţelei de apă-canal şi epurare. Astfel, reprezentanţii Companiei de Utilităţi Publice "Dunărea" Brăila au susţinut deja lecţii despre apă cu elevii unităţilor şcolare din Gropeni, Unirea, Movila Miresii, Ianca şi Făurei.
"În program sunt incluse şcoli din judeţ, unde se execută lucrări în cadrul contractului "Reabilitare Captare Gropeni şi Staţie Nouă Tratare, Staţii Pompare Apă Brută şi Potabilă, Conducte Principale Apă Brută şi Potabilă - Sistem Regional». Mai precis este vorba despre şcolile gimnaziale din Gropeni şi Unirea, precum şi Liceul Teoretic «Constantin Angelescu» din Ianca, plus Liceul Teoretic «George Vâlsan» din Făurei. La acest program participă câte o clasă din fiecare şcoală, în total, aproximativ 200 de elevi", ne-a declarat Oana Preda, responsabilul acestui program educaţional din partea CUP Dunărea Brăila.
În următoarea etapă (16 - 27 martie) elevii vor face vizite la gospodriile de apă din localităţile menţionate anterior, urmând ca, în perioada 30 martie - 10 aprilie, să se deruleze concursuri de desene şi creaţii literare în fiecare şcoală. Lucrările câştigătoare vor fi expuse la sediul CUP Dunărea, iar jurizarea finală va avea loc la începutul lunii mai (4 - 8 mai). De asemenea, fiecare clasă participantă din cadrul şcolilor incluse în program va amenaja câte un colţ POS Mediu, iar Programul se va finaliza pe 29 mai, cu o festivitate de premiere şi o serbare pe tema "Să preţuim apa!".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro