Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cumpără un mărţişor “cu suflet” şi ajută Fundaţia Lumina

• brăilenii sunt invitaţi astăzi, la Liceul “Perpessicius”, la târgul de mărţişoare confecţionate de elevi ai liceului şi de voluntarii fundaţiei • banii strânşi vor fi folosiţi pentru achitarea unei facturi de aproape 4.000 lei

 

Cu o floare nu se face primăvară, dar cu sute de mărţişoare cumpărate putem să readucem speranţa în casa Fundaţiei Lumina Brăila. ONG-ul care găzduieşte tinerii proveniţi din centrele de plasament are mare nevoie de ajutorul nostru. În prezent, fundaţia nu primeşte subvenţia de la bugetul de stat iar în câteva zile trebuie să achite o factură de gaz de aproape 4.000 lei, altfel 20 de tineri riscă să rămână fără căldură sau apă caldă.

Presaţi de timp şi uitaţi de stat, membrii fundaţiei s-au gândit la o soluţie pentru a putea ieşi din criză. În Atelierul Luminiţa, voluntarii ONG-ului, împreună cu elevii de la “Murgoci”, “Perpessicius” şi “Bălcescu” au confecţionat mărţişoare “cu suflet” pe care le oferă spre vânzare în cadrul unor târguri organizate în unităţile de învăţământ.

“Suntem fără finanţare de la subvenţia de la bugetul de stat pe motiv că nu s-a aprobat bugetul. Cei de sus nu îşi fac treaba şi suferim noi, şi nu noi cei adulţi, ci copiii care oricum sunt în suferinţă pentru că ei sunt orfanii Brăilei. Din acest motiv avem o factură uriaşă pentru că a fost o iarnă grea şi nu avem cum să o plătim. Aşa că ne-am gândit la o variantă: să confecţionăm nişte mărţişoare pe care apoi să le vindem. Sunt mărţişoare făcute cu suflet, reprezentative pentru noi. Scopul nostru este să strângem cei aproape 4.000 lei necesari plăţii facturii de la gaz. Trebuie să o achităm până pe 3 martie iar dacă nu o vom putea plăti tinerii care provin din centrul de plasament şi nu au altă casă decât Fundaţia Lumina rămân fără căldură, rămân fără apă caldă, rămân fără posibilitatea de a-şi găti sau a-şi încălzi mâncarea”, ne-a spus Carmen Neacşu, directoarea Fundaţiei Lumina Brăila.

Aşadar, cei care vor să îi ajute pe aceşti tineri sunt invitaţi astăzi, la târgul de la Liceul “Perpessicius”, între orele 11.00-16.00, unde vor putea alege dintr-o gamă largă de mărţişoare. Luni şi marţi, acţiunea se mută la Colegiul “Bălcescu”, porţile fiind deschise între 09.00-14.00.

Ieri s-a desfăşurat târgul de la Colegiul “Murgoci”, unde s-au strâns 184 lei din vânzarea mărţişoarelor.

Fondată în anul 1997 de reprezentanţii Consiliului Local al Municipiului Brăila, Fundaţia Lumina are misiunea de a continua procesul de integrare socială şi profesională a tinerilor crescuţi în instituţiile administrate de stat. În acelaşi timp, ONG-ul se ocupă de îngrijirea vârstnicilor cu situaţie materială precară, ce nu au familie, nu se pot gospodări singuri, se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori stării fizice sau psihice.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii