Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum vă puteţi feri de hoţii din locuinţe. Sfaturi pentru brăileni

poliţiştii au dat startul unei campanii de prevenire a furturilor şi au început activităţile de informare a populaţiei din mediul rural, printr-o acţiune tip caravană, în localităţile Mircea Vodă şi Deduleşti

 

Campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti,

în mediul rural. Ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a demarat activităţile de informare a populaţiei din mediul rural, din cadrul Campaniei preventive „Paza bună…fereşte casa de hoţi!”, printr-o acţiune tip caravană în localităţile Mircea Vodă şi Deduleşti.

Poliţişti de la compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul de Ordine Publică şi Postul de Poliţie Comunală Mircea Vodă au discutat cu persoanele întâlnite pe străzile celor două localităţi, le-au prezentat împrejurările şi atitudinile care favorizează săvârşirea furturilor din locuinţe, curţi şi anexe gospodăreşti. S-a scos în evidenţă modul în care acţionează de obicei infractorii şi importanţa luării unor măsuri elementare de protecţie a bunurilor personale.

De asemenea, au fost distribuite pliante şi flyere informativ-preventive.

Cele mai importante sfaturi ale poliţiştilor: cetăţenii nu trebuie să permită accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea; uşa de acces în locuinţă trebuie ţinută mereu închisă, chiar şi atunci când proprietarul este acasă; anexele gospodăreşti trebuie asigurate, mai ales în timpul nopţii.

Oamenii au mai fost atenţionaţi să nu se laude cu bunurile şi sumele de bani pe care le deţin, întrucât pot atrage atenţia indivizilor puşi pe furat. Dacă o persoană pleacă de la domiciliu, pentru o perioadă mai lungă, trebuie să lase un vecin de veghe. Cheile de rezervă nu trebuie ascunse pe afară, prin diferite locuri, în garaj sau în magazine, întrucât hoţii caută întotdeauna pe acolo.

Campania “Paza bună…fereşte casa de hoţi!” se va desfăşura până la sfârşitul lunii aprilie. Săptămâna aceasta sunt vizate localităţile Unirea, Valea Cânepii, Silistraru, Traian, Jirlău, Ulmu, Bordei Verde şi Bărăganul.
Categorie articol: 

Comentarii