Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum se (mai) pregătesc japonezii să înfrunte dezastrele naturale

Guvernul japonez le cere cetăţenilor să facă provizii... de hârtie igienică, în cadrul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice cu privire la dezastrele naturale, întotdeauna posibile în arhipelagul nipon, relatează Agerpres. "Fiţi pregătiţi!", îi sfătuieşte pe japonezi Ministerul Industriei în cadrul unei expoziţii organizată la Tokyo în perspectiva zilei naţionale dedicată comemorării dezastrelor, care se marchează în fiecare an la 1 septembrie, în amintirea Marelui Cutremur din Kanto, în urma căruia şi-au pierdut viaţa peste 100.000 de oameni, în 1923.
"Profitaţi de această ocazie, dacă doriţi, şi începeţi să vă faceţi provizii de hârtie igienică acasă", a insistat ministerul, precizând totodată că proviziile trebuie făcute pentru a acoperi cel puţin o lună - timp necesar pentru revenirea pieţei la normal în cazul unui dezastru major.
Potrivit ministerului nipon, capacitatea de producţie de hârtie igienică este în special vulnerabilă, având în vedere că aceasta este concentrată în prefectura Shizuoka, o regiune expusă riscului seismic.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii