Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum se adaptează la vremurile pe care le trăim legumicultorii brăileni cu iniţiativă

• un tânăr fermier a anunţat pe internet că livrează legume produse din propriul solar, iar în foarte scurt timp nu a mai putut face faţă comenzilor

 

Când pacostea coronavirusului (accentuată de unii inconştienţi) ne obligă să ne autoizolăm, iată că sunt oameni care vin mai ales în sprijinul celor vârstici, cu iniţiative demne de apreciat. Concret, în aceste zile, un tânăr întreprinzător brăilean, deţinător cu familia a unor solarii, a venit cu ideea livrării  la domiciliu de legume proaspete. Nici lui nu i-a venit să creadă câte solicitări a avut. Ne-a declarat, sâmbătă, că “de azi dimineaţă, nici nu am mâncat, şi uite, m-a apucat seara cu distribuirea de ceapă, usturoi, spanac, ridichi etc. Ai mei din familie nu mai pridideau cu scoaterea legumelor, spălatul şi făcutul de legături; puse apoi frumos, în pungi. Comanda este de minim 25 lei, transportul gratuit, şi numai pentru o singură zi s-au adunat 400 de comenzi! Iniţial am spus că vom încerca să onorăm toate comenzile în 24 de ore, însă trebuie să mărim marja la 48 de ore, că altfel nu putem face faţă. Oricum, ne bucurăm că putem ajuta oamenii aflaţi în dificultate”.

Un alt băilean practică şi el aceeaşi metodă, dar pentru o comandă de minimum 30 lei/pachet, dat fiind şi diversitatea mai mare a produselor alimentare: legume, varză acră şi murături, borş etc.

Chiar dacă cei doi au declanşat în mediul on-line o sumedenie de cereri, laude, întrebări, opinii sau glume de prost gust, ei merită felicitări  şi fie ca astfel de iniţiative să se extindă ca număr şi ca gamă a mărfurilor livrate. Şi, de ce nu, să fie axate şi pe plata unor facturi, procurarea de medicamente etc, de care vârstnicii au mare nevoie zilele acestea. Mănuşa este aruncată unor voluntari, autorităţilor şi oamenilor/firmelor de bine!
Categorie articol: 

Comentarii