Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum s-o dezbatem corect în cap

Am auzit mulţi moşnegi mândrindu-se zilele astea în autobuz că Brăila a intrat şi în atenţia oamenilor importanţi ai ţării. Că, iată, săptămâna trecută a venit Mircea Geoană să halească un covrig cu iaurt în colţ la Bulevard, iar acum câteva zile s-a lăudat domnu' Stancu că vin la Brăila foştii preşedinţi de patrie Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Mie mi se pare că Brăila a decăzut tot mai tare dacă a ajuns să fie interesantă doar pentru "foşti". Păi, cine este Mircea Geoană? Un fost ministru de Externe ratat, un fost pierzător de alegeri pentru Bucureşti şi un viitor fost candidat degeaba la prezidenţiale. A, era să uit, şi viitor fost preşedinte al PSD. Despre Ion Iliescu nu mai zic nimic, căci nu îmi place să scriu despre bolşevici travestiţi în apărători ai democraţiei. Şi ajungem la Emil Constantinescu, care a fost pe rând: o mare dezamăgire pentru românii care l-au votat în 1996, un fraier învins de structurile fostei Securităţi (după cum singur a recunoscut) şi, în general, un fost Papă-Lapte, pe care l-a manevrat Mugur Ciuvică fix cum a vrut.

E, dacă Brăila a ajuns să se bucure că astfel de "foşti" îi calcă pragul, atunci poate că ar trebui să sperăm că luna viitoare ne va vizita Ana Pauker. Sau poate tizul fostului preşedinte Constantinescu, Emil Bobu. Păcat că ambii sunt morţi de-a binelea.

Şi aşa, ca chestie, de ce credeţi că au venit cei doi escu (Iliescu şi Constantinescu) la Brăila? (Mă rog, unul n-a mai ajuns, da' nu contează fiindcă şi dacă ar fi venit, tot aia era). Ca să participe la o dezbatere, bre! Adică să ia parte la un fel de frecţie colectivă (în grup, cum ar veni) pe teme de Mediu.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii