Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum să revii în formă după sărbători

Cum să revii în formă după sărbători

Obiceiurile de lifestyle din timpul sărbătorilor, chiar și pentru o perioadă scurtă, și-au pus amprenta asupra formei tale fizice. În completarea sedentarismului impus de pandemie, mesele copioase și dese din luna decembrie au creat efecte nedorite precum kilograme în plus, celulită și o stare de oboseală permanentă din lipsa activității fizice. Odată cu noul an, a venit, totuși, momentul să te mobilizezi și să începi un program pentru recăpătarea formei fizice și a tonusului. Pentru a putea obține rezultate într-un timp scurt, e nevoie de un program strict, de multă disciplină și de voință. Acesta trebuie să includă mese regulate, slab calorice, 8 ore de somn pe noapte, o ora de sport pe zi și multă apă consumată pe parcursul zilei. Iată cum ar trebui să arate rutina ta de viață în luna ianuarie.

Alimentație

Ai nevoie, obligatoriu, de trei mese principale și două gustări pe zi. Toate trebuie să fie hipocalorice, să conțină grăsimi sănătoase, proteine și o cantitate cât mai mică de carbohidrați. Micul dejun nu trebuie să fie servit mai târziu de ora 9.00, iar înainte de a mânca, bea un pahar cu apă călduță cu lămâie care favorizează digestia. Ai grijă să ai între 3 și 4 ore distanță între mese. La prânz mizează pe supe sau salate, iar la cină alege carne slabă care îți va potoli foamea pe o perioadă mai lungă. Ai grijă ca cina să nu fie servită mai târziu de ora 19.00. Pentru gustări alege un pumn de nuci sau migdale, un măr crud sau alte fructe care îți plac sau felii de morcov murat.

Mișcare

Iarna te hotărăști mai greu să mergi la sală, însă acum este momentul să te mobilizezi, pentru a ajuta la arderea caloriilor. În noua colectie de adidasi pentru barbati poți găsi pantofi speciali pentru sport. De asemenea, alege un echipament special din fibre care absorb transpirația. Și pentru femei, regulile sunt aceleași.

Dacă nu ai chef să mergi la sală, o plimbare pe zi poate fi eficientă doar că rezultatele se vor vedea mai greu și va fi nevoie să perseverezi. Când ieși la plimbare ai grijă să porți încălțăminte și haine confortabile și călduroase. Bărbații pot opta pentru bocanci, iar femeile pentru ghete de dama căptușite cu blană și cu talpa comodă.

Odihnă

Prea mult somn te îngrașă, dar și prea puțin are același efect. Ai grijă să dormi 8 -9 ore pe noapte și ai face bine să mergi la culcare nu mai târziu de ora 10.00 în fiecare seară. Dacă păstrezi o rutină riguroasă, corpul tău va intra într-un ritm sănătos și va putea astfel să elimine toxinele, excesul de kilograme și să își întărească imunitatea.
Categorie articol: 

Comentarii