Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum să facem corect Podu' pe Autostradă fără să perturbăm traficul în Aeroport

E adevărat că în cele din urmă Podul a fost gata şi că este dat în folosinţă, dar cu câte sacrificii, domnilor? Apoi, să ne aducem aminte cât am pătimit şi cu Baza NATO a ex-viceprimarului Lucian Ţilea. Nervi şi certuri ca la balamuc, pe marginea terenului unde urma să fie amplasată Baza. Au sărit brăilenii care locuiesc în cartierele periferice că ei nu vor să fie vecini cu americanii, că ăia se îmbată şi trag de nebuni cu mitraliera după prostituatele pe care tot ei le-au adus în cazarmă. A fost dezbatere publică, s-a făcut chiar şi un referendum local pe acestă temă, iar într-un final Baza NATO a fost amplasată exact în locul unde a fost construită. Acum este linişte şi pace, dar tot stresul provocat brăilenilor de stabilirea locaţiei pentru soldaţii americani cine îl plăteşte, căci Ţilea s-a dus şi nu se mai întoarce 1.000 de ani de-acu' înainte?
Cu aeroportul, aceleaşi discuţii interminabile şi cuţite înfipte pe la spate. Că de ce să-l construim acolo şi nu dincolo, dar ca ce chestie să-l facem aşa departe de oraş ş.a.m.d. Toate astea puteau fi evitate dacă nu ne-am fi grăbit aiurea, dacă am fi aşteptat câţiva ani ca să găsim soluţiile cele mai bune.
De asta zic că trebuie să fim foaaarte atenţi acum cu această autostradă, să nu o transformăm, vorba celor de la AC/DC, într-un Highway to hell. Prin urmare, eu zic să nu ne apucăm deocamdată de săpat până când nu-şi va cumpăra toată lumea bună terenuri de zeci de hectare în zonă, să nu apară scandal la exproprieri că unu' a luat mai multe milioane de euro decât celălalt. Să aşteptăm şi 20 sau 30 de ani, nu contează, important este să fie stabilit traseul CORECT al autostrăzii, astfel încât să mănânce tot aparatul de partid o franzelă caldă.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii