Mergi la conţinutul principal

Cum să adopţi o alimentaţie sănătoasă: principii de bază

Te-ai gândit să faci un pas spre sănătatea ta şi să adopţi o alimentaţie corectă, iar alături de mişcare să tinzi spre un stil echilibrat care să-ţi asigure o viaţă de calitate. Pare greu, însă cu mici schimbări poţi să atingi acest obiectiv benefic. 

 

Studiile de specialitate, medicii şi nutriţioniştii deopotrivă sunt de acord asupra faptului că procesul de îmbătrânire este accelerat în cazul în care alimentaţia e nesănătoasă.

O alimentaţie echilibrată şi sănătoasă se bazează pe consumul de legume, fructe, cereale integrale, proteine şi grăsimi sănătoase. De asemenea e recomandat să evitaţi sau chiar să scoateţi din alimentaţia zilnică următoarele: produsele de fast food, zahărul procesat, sucurile carbogazoase, făina albă, produsele de patiserie, alimentele puternic procesate/modificate, carnea grasă, mezelurile, chips-urile şi snacks-urile.  Stilul de alimentaţie în grabă, cu produse fast-food, încărcate cu grăsimi, cărnuri şi zaharuri, predispune la dependenţă, prin declanşarea în creier a unor reacţii care conduc la supraalimentaţie, urmată de celulită şi obezitate.

Ne-am gândit să împărtăşim cu voi câteva reguli uşor de respectat dacă vreţi să vă întăriţi organismul şi să vă obişnuiţi cu o alimentaţie sănătoasă.
E bine de ştiut că mesele copioase cu cărnuri,  afumături, mezeluri, conserve, alcool, tutun dau multă satisfacţie pentru moment, dar, după vârsta de 40-50 de ani, dereglează ritmul digestiei şi favorizează apariţia obezităţii, cu consecinţe grave asupra activităţii inimii. Prin modificarea toleranţei digestive şi prin reducerea treptată a funcţiilor enzimatice, mâncărurile greu digerabile nu sunt metabolizate normal, rămân mult timp în stomac şi intestine şi produc acizi toxici care declanşează boli digestive (gastrite, ulcere, colite, balonări, constipaţii, cancer de colon).

Citeste mai departe pe csid.ro. 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro