Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum a reuşit un brăilean să cumpere un permis fals de la un turc

conducătorii auto certaţi cu legea au fost prinşi de poliţiştii brăileni în acest week-end • ultimul a fost depistat în noaptea de duminică spre luni • un alt şofer le-a arătat poliţiştilor un permis fals

 

În noaptea de duminică spre luni, la ora 23.15, poliţiştii din cadrul Serviciului rutier l-au depistat pe DN 2B, în localitatea Lacu Sărat, pe bărbat de 39 de ani, din judeţul Prahova, în timp ce conducea o maşină având dreptul de a conduce suspendat. În ziua de 8 iunie, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au depistat în trafic pe un tânăr de 28 de ani, din judeţul Braşov, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Călăraşilor, tot cu permisul de conducere suspendat. Duminică, la ora 8.00, poliţiştii l-au depistat pe un brăilean de 34 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe strada Mihai Bravu. Poliţiştii din Însurăţei l-au depistat, pe DJ 203, în afara localităţii Însurăţei, pe un bărbat de 41 de ani, din localitatea Dudescu, care şofa deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Toţi s-au ales cu dosare penale.

 

Permis fals

 

Vineri, la ora 19.00, poliţişti din cadrul Poliţiei Ianca l-au oprit în trafic pe un tânăr de 21 de ani, din satul Târlele Filiu, care conducea un autoturism ce i-a fost împrumutat. Poliţiştii au constatat că şoferul le-a prezentat un permis de conducere ale cărui elemente de siguranţă nu erau conforme cu cele ale unui permis valabil. “S-au efectuat cercetări şi s-a stabilit că tânărul ar fi obţinut permisul în cauză pe teritoriul Germaniei, de la un cetăţean turc, în schimbul unei sume de bani”, au arătat poliţiştii. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis, uz de fals şi pentru încredinţarea unui vehicul unei persoane despre care se ştie că nu deţine permis de conducere, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică l-au oprit în trafic pe un brăilean de 35 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe raza municipiului. Acesta a prezentat un permis care figura reţinut încă din 2017. “În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul le-a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Spania, însă acesta figurează ca fiind reţinut din data de 05.12.2017. În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis şi uz de fals”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

 
Categorie articol: 

Comentarii