Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum pot fi opriţi hoţii care intră în case, uneori la pont, şi fură bunuri de valoare

miercuri, cu ocazia Zilei Europene de prevenire a furturilor din locuinţe, poliţiştii brăileni şi jandarmii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit sfaturi pentru siguranţa locuinţelor • cetăţenii sunt sfătuiţi să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările de acasă pentru perioade mai lungi sau imagini cu bunurile din locuinţă

 

Cetăţenii brăileni au aflat de la poliţişti şi jandarmi cum îi pot ţine la distanţă pe hoţii din locuinţe. În primul rând, oamenii nu trebuie să se laude cu plecările în concedii, când casa rămâne singură, dar nici cu bunurile de valoare. Trebuie avută mare grijă la postările online, întrucât hoţii stau permanent la pândă.

La data de 21 octombrie, cu ocazia Zilei Europene de prevenire a furturilor din locuinţe, poliţiştii brăileni şi jandarmii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit sfaturi pentru siguranţa locuinţelor. Potrivit poliţiştilor, Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuinţe este un concept lansat în anul 2019 de Reţeaua Europeană de Prevenire a Criminalităţii (E.U.C.P.N.), şi îşi propune să aducă în atenţie modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale. 

Anul acesta, ziua a fost marcată prin activităţi de informare preventivă a cetăţenilor, derulate în 26 de ţări europene, printre care şi în România.

Astfel de activităţi au fost susţinute şi în municipiul Brăila, de reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila. “Poliţiştii şi jandarmii au discutat cu cetăţenii şi le-au oferit informaţii referitoare la factorii favorizanţi ai infracţiunilor de furt din locuinţă, modurile de operare cel mai frecvent utilizate de hoţi, precum şi principalele măsuri de siguranţă pentru protejarea locuinţei şi a bunurilor personale. Un accent deosebit a fost pus pe măsurile de precauţie care trebuie avute în vedere în mediul online, cetăţenii fiind sfătuiţi să nu posteze pe reţelele de socializare informaţii despre plecările de acasă pentru perioade mai lungi de timp sau imagini cu bunurile de valoare din locuinţă”, a transmis insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

Pentru siguranţa locuinţei, poliţiştii recomandă celor care locuiesc la bloc să solicite administraţiei montarea unui interfon la intrarea în scară, dotarea cu încuietori corespunzătoare a uşilor de la subsol, terase sau intrări suplimentare şi iluminarea bună a holurilor şi palierelor imobilului. Persoanele care stau la parter sau la etajul 1 trebuie să îşi asigure ferestrele prin montarea de grilaje, întrucât acestea îi descurajează pe hoţi.

Persoanele care pleacă pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu trebuie să facă acest lucru public pe internet: “Nu vă transformaţi conturile de pe reţelele de socializare în surse de informaţii pentru infractori! Faceţi-le inaccesibile pentru persoane necunoscute şi manifestaţi o atenţie sporită la datele personale şi fotografiile pe care le postaţi”.
Categorie articol: 

Comentarii