Mergi la conţinutul principal

Cum a dispărut o borsetă lăsată pe trotuar

un moment de neatenţie l-a costat scump pe un brăilean, fiind vorba despre un prejudiciu de 5.000 lei • bărbatul a lăsat o borsetă cu două telefoane şi alte bunuri personale, pe trotuar, asta pentru a-şi ajuta un prieten la reparat maşina • nu a durat prea mult şi borseta a făcut “paşi”

 

Momentele de neatenţie ale brăilenilor care îşi lasă lucruri personale nesupravegheate, chiar şi pentru câteva minute, duc la pagube mari. Un bărbat are o “gaură” în buzunar de aproape 5.000 lei, după ce a lăsat borseta cu telefoane, chei şi alte bunuri, pe trotuar. Nu este singura persoană care pică în plasa unor hoţi, care merg liniştiţi pe stradă sau intră în magazine, şi observă bunuri lăsate nesupravegheate, pe care le iau şi se fac nevăzuţi.

 Astfel, săptămâna trecută, într-o singură zi, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au fost înregistrate patru sesizări privind furturi săvârşite pe fondul neglijenţei proprietarilor în supravegherea acestora, preferatele hoţilor fiind telefoanele mobile şi borsetele. Cea mai mare pagubă a înregistrat-o un brăilean, căruia i-a fost sustrasă, în data de 10 august, o borsetă cu documente, bani şi chei, valoarea prejudiciului ridicându-se la aproximativ 5.000 de lei. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că în timp ce acesta îşi ajuta un prieten să-şi repare autovehiculul, a lăsat borseta nesupravegheată pe trotuar, în faţa maşinii.  La un moment dat, acesta a observat dispariţia borsetei după ce prin zonă a trecut un bărbat însoţit de un copil.   

Un alt bărbat a reclamat, de asemenea, furtul unei borsete pe care fiul său a   lăsat-o nesupravegheată pe trotuarul din faţa unui bloc. Aceasta conţinea două telefoane mobile şi o pereche de ochelari, valoarea obiectelor sustrase fiind de 1.800 de lei.

În aceeaşi zi, un tânăr a reclamat faptul că i-a fost furat telefonul mobil pe care îl lăsase pe o bordură, în timp ce îşi repara bicicleta, iar o doamnă - faptul că a rămas fără telefon, după ce l-a lăsat nesupravegheat pe raftul unui magazin, în timp ce proba o pereche de pantofi.

 

Recomandări din partea poliţiştilor

Oamenii legii revin cu sfaturi pentru brăileni, tocmai pentru a-i ajuta să se ferească de hoţi. Brăilenii trebuie să îşi ţină şi ei cu atenţie bunurile personale, întrucât hoţii stau permanent la pândă şi profită de orice greşeală a oamenilor.

Poliţiştii atrag atenţia brăilenilor să fie discreţi şi să nu-şi etaleze, atunci când sunt pe stradă sau în zone aglomerate, bunurile de valoare pe care le au asupra lor. Telefoanele mobile, tabletele, camerele video/foto sau bijuteriile scumpe pot atrage atenţia infractorilor. Poşetele, borsetele, portofele, nu trebuie lăsate în cărucioarele sau coşurile de cumpărături, în timp ce se caută diferite lucruri pe rafturile magazinelor. Nici telefoanele mobile nu trebuie folosite în magazin, asta pentru că există riscul ca oamenii să aşeze apoi bunul pe vreun raft sau pe banda casei de marcat, şi să uite să îl ia înapoi.

Înainte de a ieşi dintr-un magazin, brăilenii sunt sfătuiţi să verifice dacă au luat toate produsele cumpărate şi dacă nu cumva au uitat la casă ori pe tejghea bunuri precum portofel, telefon mobil, card bancar. În plus, oamenii nu trebuie să

accepte să înmâneze persoanelor necunoscute, diferite bunuri pe care le au asupra lor, indiferent de motivul solicitării (dorinţa de a vedea cum funcţionează, nevoia urgentă de a telefona cuiva etc). Dacă ţin cont de aceste sfaturi, brăilenii îi pot ţine la distanţă pe hoţi.   

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro