Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum au rămas 72 de familii din Brăila fără acoperiş în plină iarnă

După ce a lăsat impresia că vom avea o toamnă blândă şi că nu va trebui să punem în funcţiune până în noiembrie sobele, centralele, radiatoarele sau alte mijloace de încălzire, vremea s-a răcit brusc, iar vara prelungită s-a transformat în iarnă în toată regula. Vrând-nevrând, brăilenii sunt obligaţi să îşi încălzească locuinţele, iar această situaţie are potenţialul de a provoca mari probleme, dacă nu sunt respectate regulile elementare de prevenire a incendiilor. Din datele statistice ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila reiese că în perioada octombrie 2010 - martie 2011, din cele 126 de incendii la care s-a intervenit, 72 au avut la origine coşuri de fum deteriorate, exploatarea necorespunzătoare a instalaţiilor de încălzire cu sau fără acumulare de căldură - sobe, aeroterme, reşouri, radiatoare -, şi jocul copiilor cu focul. Pentru a ţine nenorocirile departe, pompierii reamintesc câteva reguli şi măsuri ce trebuie respectate în perioada rece.
Astfel, înainte de utilizare, sobele şi coşurile de fum se vor verifica şi repara. Exploatarea mijloacelor de încălzire se va face în conformitate cu prescripţiile tehnice emise de producători. Materialele combustibile vor fi amplasate la o distanţă de cel puţin un metru faţă de mijloacele de încălzire. Evacuarea cenuşii se va face numai în locuri amenajate în acest scop şi numai după ce se vor stinge resturile de jar. Se interzice aprinderea focului în sobe cu benzină sau alte lichide combustibile. Copiii nu vor fi lăsaţi singuri în casă cu miloace de încălzire în funcţiune sau surse de foc deschis.
Alte surse de incendiu sunt fumatul în locurile neamenajate, în apropierea depozitelor cu materiale combustibile, folosirea instalaţiilor electrice defecte sau cu improvizaţii, folosirea mijloacelor cu foc deschis ca surse de iluminat.
Categorie articol: 

Comentarii