Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum au evadat cei doi infractori din arestul Politiei

Evadare spectaculoasa, duminica seara: doi indivizi inchisi in arestul Inspectoratului de Politie au smuls gratiile de la fereastra celulei si au fugit pe sub nasul ofiterului de serviciu. Din fericire, evadatii - niste gainari cu mai multe furturi la activ, arestati in urma cu o luna - au stat prost la capitolul inspiratie si, fiindca nu i-a dus capul sa profite de neglijenta oamenilor legii, s-au ascuns in casa bunicii unuia dintre ei, de unde au fost capturati, ieri dimineata, de un jandarm. Politistii responsabili de producerea acestui incident rusinos ar trebui sa fie fericiti ca in locul celor doi infractori marunti nu a fost vreun criminal sadic, care sa-si completeze colectia de victime sau vreun interlop cu buzunarele doldora de "verzisori", cu ajutorul carora ar fi disparut peste granita inainte ca oamenii legii sa se dezmeticeaca.
Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, subcomisarul Catalin Chivu, inspectorul sef al IPJ, ne-a declarat: "In jurul orei 19.30, Marius Iordanescu, 24 ani si Octavian-Silviu Tataru, 19 ani, arestati preventiv pentru comiterea infractiunilor de furt calificat, respectiv, tilharie, au fugit din arestul IPJ, prin dislocarea a doua bare ale ferestrei de aerisire a celulei în care erau închisi. Dupa ce au smuls gratiile, au lovit cu piciorul tabla care acoperea fereastra, iar zgomotul a fost auzit de ofiterul de serviciu. Ofiterul a deschis usa celulei si a observat cum arestatii paraseau incaperea, pe fereastra, iesind pe Str. Ana Aslan. Un alt arestat aflat in celula a refuzat sa fuga si a ramas in incapere. Politistul i-a urmarit aproximativ 100 m, apoi a revenit in sediu si a anuntat evenimentul. Ciinele politist folosit pentru depistarea evadatilor a mers pe urmele lor pina in Piata Traian, iar de acolo a pierdut urmele. Cei doi au fost dati în urmarire generala, au fost alarmate toate efectivele din cadrul IPJ si au fost înstiintate inspectoratele din judetele Galati, Vrancea, Buzau, Ialomita, Constanta si Tulcea. Ulterior am dispus oferirea unei recompense pentru cei care pot da relatii cu privire la locul unde se afla cei doi fugari."
Politistii au patrulat toata noaptea si au verificat locurile unde s-ar fi putut ascunde fugarii si au tinut sub supraveghere blocul G 13 din cartierul Hipodrom, unde locuieste familia lui Iordanescu, precum si Str. Baladei, unde domiciliaza parintii lui Tataru. Ieri, in jurul orei 10.30, Politia a primit o informatie care s-a dovedit extrem de utila, potrivit careia cei doi s-ar ascunde in locuinta bunicii unuia dintre ei.
Un echipaj format din inspectorul Petrica Calin, subinspectorul Cristian Turcu si jandarmii Florin Netusan si Ionel Preda au descins la domiciliul batrinei si, intrucit femeia a avut o atitudine suspecta, oamenii legii au solicitat sa verifice imobilul. Sergentul major Netusan s-a urcat in podul casei si fiindca a observat o sumedenie de saci asezati unul peste altul, precum un perete, s-a apropiat si i-a gasit in spatele acestora pe evadati. Jandarmul i-a somat, i-a avertizat ca la cea mai mica miscare suspecta va folosi arma, iar vitejii care au reusit sa dea "cep" arestului s-au comportat precum niste mielusei. Ajunsi din nou in arest, dupa nici o zi de libertate, Iordanescu si Tataru au povestit anchetatorilor ca dupa evadare s-au plimbat prin oras, au dormit citeva ore printre mormintele din cimitirul "Sf. Constantin", dupa care s-au ascuns in casa batrinei.
Ieri, dupa-amiaza, cei doi care au reusit sa puna pe jar politistii din sapte judete au fost escortati la Parchet, apoi la instanta, sub acuzatia de evadare, fapta pentru care si-ar putea prelungi "vacanta" de dincolo de zabrele, cu pina la 8 ani.
Scms. Chivu ne-a declarat ca a dispus declansarea unei anchete interne, pentru a se stabili cu exactitate ce pazeau politistii de serviciu in momentul evadarii si cum de a fost posibil ca cei doi sa smulga gratiile de otel din betonul cladirii, folosindu-si doar propriile brate, tinind cont de faptul ca Iordanescu avea si antebratul drept imobilizat, in aparat gipsat. Mai mult, seful IPJ a solicitat ca toti arestatii aflati in celulele cu ferestre catre Str. Ana Aslan sa fie mutati in incaperi ce corespund in curtea interioara, precum si intarirea sistemului de securitate, pentru ca povestea sa nu se repete.
Pe linga ancheta dispusa de inspectorul sef Chivu, care a precizat ca "s-ar putea ajunge chiar si pina la dosar penal, pentru neglijenta in serviciu", ofiterii responsabili de arest se vor "pricopsi" astazi si cu superiorii de la Inspectoratul General de Politie, care s-au aratat interesati de fenomenele care se petrec in acest compartiment din cadrul IPJ Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii