Mergi la conţinutul principal

Cum înţelege Simionescu să rezolve răzmeriţa de pe Carantinei

Primarul Aurel Simionescu a făcut din nou referire la situaţia de pe Str. Carantinei, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 5 martie, subliniind că traficul greu nu va fi mutat prea curând de pe această stradă. Referindu-se la o propunere venită din partea unui locatar al străzii Carantinei, care a spus că o posibilă rută pentru o nouă arteră rutieră, prin spatele cartierului Comorofca, ar putea fi traseul fostei linii de cale ferată, în prezent dezafectată, edilul-şef a zis că aşa ceva nu este posibil. "Dacă va fi nevoie să deviem traficul, trebuie să se ducă pe o stradă sau pe o zonă care are structura necesară, că altfel o să avem o discuţie despre partea cealaltă, cu gropi. Am văzut tot felul de idei, pentru că idei avem multe, cu munca stăm mai prost.. Dacă s-a scos linia ferată de acolo, e clar că stratul suport nu mai este cel care trebuie să fie. Nu ne putem juca. Eu v-am arătat cum s-a lucrat pe Călăraşi, pe Dorobanţi, pe Griviţei. Este strat de 70-80 de centimetri, se sapă, se pun scânduri, se face fundaţie, nu putem să ne jucăm aşa. Asta nu înseamnă că nu luăm în calcul posibilităţile acestea, eu vă spun că nu se pot face mâine", a declarat Simionescu, care pare să fi înţeles greşit mesajul locatarilor străzii Carantinei. Aceştia nu au spus că tir-urile care în prezent le afectează locuinţele ar trebui obligate să circule pur şi simplu pe terasamentul în prezent abandonat al căii ferate. Ideea era ca pe traseul acestui terasament, care nu încalcă proprietăţi private - deci nu este nevoie de exproprieri - să se investească în realizarea unei noi şosele, cu fundaţie şi carosabil realizate după toate normele de construcţie în vigoare, aşa cum trebuie făcută orice investiţie în infrastructură.
Reamintim că locatarii de pe Carantinei se plâng de ani de zile că locuinţele le sunt afectate de trepidaţiile produse de maşinile de mare tonaj care circulă cu viteză pe această stradă pavată cu piatră cubică. În acest context, insistenţa cu care primarul declară că lucrurile nu se pot rezolva "de azi pe mâine" pare cel puţin ciudată. "Nu putem rezolva mâine, nu se pune problema, pentru că nu putem s-o rezolvăm aşa repede", a declarat Simionescu.
Acesta a precizat, însă, că s-a gândit la o soluţie, singura în măsură să rezolve ceva concret pe termen scurt. "Am dat dispoziţie ca pe strada respectivă să fie introduse indicatoare de restricţie de viteză şi să se facă controale, pentru că noi avem şi un «talent»: avem indicator dar nu-l respectăm. Controlul va fi unul intens, nu făcut doar aşa, la ore fixe, ca să rezolvăm cel puţin parţial problema care există pe strada Carantinei. Eu cred că cea mai bună variantă este să-i disciplinăm pe cei care sunt în trafic", a conchis primarul. Rămâne de văzut cât de repede vor fi montate aceste indicatoare şi cât de serios se vor face controalele în trafic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro