Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cum îmi păstrez casa în siguranţă atunci când sunt plecat?

Fie că eşti la birou, călătoreşti cu afaceri peste noapte sau pleci într-o vacanţă exotică, vrei pacea psihică pe care ţi-o oferă faptul că ştii că totul este inregulă acasă. Poate ai chiar o casă de vacanţă pe care vrei să o ştii în siguranţă când eşti departe. Nu contează situaţia, există mereu precauţii pe care să le iei atunci când vine vorba să laşi casa goală mai mult timp.

Încuie tot

Încuie toate uşile şi ferestrele atunci când pleci, inclusiv uşile din curte şi cea de la garaj. Asigură-te că necunoscuţii nu pot vedea prin geam sau poarta de la garaj, pentru a afla că nu eşti acasă sau pentru a descoperi bunuri de valoare pe care tu încerci să le protejezi. Dacă vei fi plecat pentru o perioadă mai lungă de timp şi ai uşa de la garaj automatizată, asigură-te că dezactivezi sistemul de automatizare înainte să pleci.

Dacă ai un sistem de alarmă instalat, asigură-te că acesta se află în deplină funcţionalitate înainte să pleci. Dacă este monitorizat, informează compania de securitate despre plecarea ta pentru ca ei să fie tot timpul în gardă. Dacă încă nu ai un sistem de alarmă, ar trebui să iei în considerare o investiţie de genul.

Un sistem de alarmă face mult mai mult decât să te alerteze atunci când intră un intrus - îţi dă voie să îl accesezi de la distanţă şi cu ajutorul unor încuietori smart, poţi descuia uşa unui vecin/prieten pentru a intra în casă să ude plantele, spre exemplu. Sisteme de alarma pe cablu sau wireless gasesti in oferta Spy Shop.

De asemenea, va trebui să renunţi la social media atunci când eşti plecat. Pozele în timp real din vacanţe sunt singura confirmare de care hoţii au nevoie ca să încerce să pătrundă în casa ta. Salvează-ţi pozele şi alcătuieşte un slideshow sau un album pe care să îl arăţi persoanelor dragi la întoarcere.

Lasă impresia corectă

Nu tenta hoţii şi spărgătorii să atenteze la casa ta prin lăsarea corespondenţei să formeze teancuri. Fie te interesezi la curieri şi pui toate livrările pe pauză până te întorci, fie rogi un prieten/vecin să ridice el corespondenţa pentru tine din cutia poştală. Fă planuri pentru mentenanţă precum ridicarea zăpezii sau tăierea tufişurilor, asta dacă vei fi plecat o perioadă mai lungă de timp.

Lasă jaluzelele şi draperiile exact cum le laşi de obicei. Dacă în mod normal le ţii deschise, închiderea lor va înseamna clar că eşti plecat de acasă. Setează pe timer TV-ul, radioul şi luminile pentru a da impresia că locuinţa ta este circulată constant.

Păstrează iluzia casei locuite invitând vecinii sau prietenii să parcheze pe aleea casei tale pentru a da impresia că eşti tot timpul acasă şi că ai musafiri. O altă metodă de a păstra aparenţele este lăsarea aerului condiţionat aprins; un compresor silenţios într-o zi toridă de vară dă de înţeles că nimeni nu are nevoie de răcoare, adică nimeni nu este acasă.

Cere ajutor

Vorbeşte cu un prieten/vecin să te ajute să păstrezi aparenţele cât timp eşti plecat. Dacă nu poţi controla iluminatul de la distanţă, roagă pe cineva de încredere să vină regulat să aprindă/stingă diferite becuri din casă pentru a îndepărta potenţialii spărgători să se gândească la locuinţa ta ca fiind goală.

Protejarea locuinţei tale este mereu importantă şi nu există niciun motiv de relaxare bazat pe securitate atunci când eşti plecat. Aplică aceste sfaturi şi bucură-te liniştit de vacanţele tale fără să stai cu gândul la casa goală pe care ai lasat-o în urmă.

 
Categorie articol: 

Comentarii