Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

CULTURA: Peste 90 de spectacole de stradă, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu va aduce, în acest an, peste 90 de spectacole de stradă, la care sunt aşteptaţi mai mult de 40.000 de spectatori zilnic, anunţă organizatorii festivalului, printr-un comunicat de presă, transmite corespondentul NewsIn.

Festivalul, aflat la cea de a 18-a ediţie, este programat în perioada 27 mai - 5 iunie şi va programa peste 300 de evenimente, dintre care peste 90 vor fi spectacole de stradă, la care se aşteaptă o participare zilnică de peste 40.000 de spectatori.

„Devenit deja o tradiţie, sezonul spectacolelor în aer liber îşi propune să aducă artele spectacolului aproape de publicul larg încurajând comunitatea să participe la evenimente culturale. Parade, instalaţii, dansatori, pirotehnişti, muzicieni, acrobaţi şi personaje gigant din toate colţurile lumii vor invada oraşul într-un spectacol impresionant, pentru care se vor monta peste 300 de proiectoare şi lumini inteligente, o macara de peste 60 de tone, instalaţii de sunet de până la 80.000W şi peste 15 tone de instalaţii şi echipamente tehnice", au anunţat organizatorii.

Ediţia din acest an a festivalului va fi deschisă printr-un spectacol de lumină, acrobaţii, foc de artificii, muzică şi instalaţii prezentat de compania germană Aktionstheater Pan.Optikum. TRANSITion este un spectacol care pune în discuţie ideea de societate şi regulile care formează o comunitate, producţia fiind programată vineri, 27 mai, în Piaţa Mare, de la ora 22:50. Compania de teatru de stradă MALABAR revine în acest an la Sibiu cu două spectacole noi ce vor avea loc duminică, 29 mai. Primul spectacol, Creaturi bestiale şi strălucitoare, va fi prezentat pe principala arteră pietonală a Sibiului, Nicolae Bălcescu, începând cu ora 17:00, iar cel de-al doilea spectacol, Helios II, în Piaţa Mare începând cu ora 22:30.

"Fără îndoială că un punct de maxim interes pe agenda de evenimente din acest an îl reprezintă spectacolul Muaré al companiei Voala Project, o coproducţie Argentina - Spania. Muaré este un spectacol de stradă prezentat la o înălţime de 40 de metri, în aer liber, cu muzică live şi treisprezece artişti suspendaţi de o macara pentru a compune o serie de momente coregrafice aeriene", se mai arată în comunicat.

Pentru prima dată în acest an, festivalul va găzdui evenimente şi la Grădina Zoologică din Sibiu, unde va fi prezentat spectacolul Girafele al companiei Teatro Pavana din Olanda, ce va avea loc duminică, 5 iunie, ora 12:00.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu propune un program care aduce la Sibiu participanţi din 70 de ţări şi prezintă 350 de evenimente ce se desfăşoară în 66 de spaţii de joc.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii