Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cultura de soia modificata genetic, declarata ilegala

Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Braila a declansat o campanie de informare privind interzicerea cultivarii soiei modificate genetic incepind cu 1 ianuarie 2007. "De la data aderarii la Uniunea Europeana, in Romania, se interzice cultivarea plantelor modificate genetic, altele decit cele acceptate in UE. Cultivarea fara autorizatie a plantelor superioare modificate genetic constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 6.000 lei pentru persoanele fizice, si de la 25.000 la 30.000 lei pentru persoanele juridice. Nu se recomanda pastrarea semintelor de soia modificata genetic in vederea insamintarii in 2007", a precizat Vasile Suraianu, director executiv al DADR Braila.
Conform sursei citate, stocul de soia modificata genetic din recolta 2006 va fi strict monitorizat de inspectorii DADR judetene si de specialistii din Centrele Agricole.
Prin programul de multiplicare pe anul 2006 s-a prevazut la nivel national, sustine Suraianu, asigurarea unei cantitati de saminta certificata din soiuri de soia conventionala care va asigura necesarul pentru o suprafata de circa 100.000 ha. In vederea completarii acestei oferte interne, specialistii Ministerului Agriculturii au contactat companiile straine prezente pe piata romaneasca.
Pentru sprijinirea culturii de soia conventionala in 2007, agricultorii vor beneficia de o subventie de 216 euro/ha.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii