Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu un pas mai aproape de calificare

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins, simbata, la Constanta, cu scorul de 1-0 (0-0), selectionata Olandei, intr-un meci din preliminariile Campionatului European din 2008 si ramine lider in grupa G, cu 23 de puncte, transmite trimisul MEDIAFAX.
Golul victoriei Romaniei a fost inscris de Dorin Goian, in minutul 71. Cristian Chivu a executat o lovitura libera de pe partea stinga, Paul Codrea a reluat cu capul spre poarta, Stekelenburg a respins, insa doar pina la Goian, care a inscris, cu latul, de linga Mathijsen.
In minutul 90a3, la o lovitura libera din preajma careului Romaniei, executata de Seedorf, mingea a trecut printre mai multi jucatori si se indrepta spre poarta, Goian respingind din cadere, in bara din dreapta portii lui Lobont.
Meciul a fost arbitrat de o brigada din Grecia condusa la centru de Kyros Vassaras, ajutat de asistentii Dimitrios Bozatsidis si Dimitrios Saraidaris. Arbitru de rezerva fiind Georgios Kasnaferis.
Delegat UEFA a fost danezul Jan Damgaard, iar observator pentru arbitraj germanul Volker Roth.
In minutul 3 al intilnirii, copertina bancii de rezerve a Olandei s-a prabusit, din cauza vintului, provocind citeva secunde de panica printre jucatorii de rezerva si membrii staff-ului batav. Vintul puternic a doborit copertina si i-a lasat pe olandezi in ploaie, insa situatia a fost remediata rapid de organizatori. Citiva oameni de ordine au intervenit si au montat la loc copertina, doi dintre ei sustinind apoi copertinele pentru a evita un nou incident similar.
La meci au asistat, printre altii, presedintele Traian Basescu, conducerea FRF, presedintele LPF, Dumitru Dragomir, finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, actionarul dinamovist Vasile Turcu, fostul impresar Ioan Becali si managerul clubului Chelsea, Avram Grant. De asemenea, in tribuna a fost prezent fundasul Cosmin Contra (Getafe), accidentat. Intrebat daca ar fi fost mai bine ca meciul sa se joace in orasul sau natal, Timisoara, Contra a spus: ""Era mai nasol daca jucam acolo, ma ofticam ca nu pot sa joc".
In minutul 6, unul dintre arbitrii asistenti a schimbat steagul.
La meci au asistat 13.000 spectatori, intre care o mie de suporteri olandezi.
Imnurile de stat ale Romaniei si Olandei au fost intonate de doi tenori, Calin Bradescu si Catalin Mustata.
In urma cartonaselor galbene primite in meciul cu Olanda, Adrian Mutu si Banel Nicolita sint suspendati pentru partida cu Luxemburg, care va avea loc miercuri.
Categorie articol: 

Comentarii