Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu un fals permis de Spania în buzunar, la volanul unei Dacii

un tânăr de 25 de ani şi-a făcut un obicei din a conduce autoturismul fără permis, ba chiar a încercat să îi păcălească pe poliţişti • la ultima oprire în trafic, chiar în acest week-end, şoferul aflat la volanul unui autoturism “Dacia” a prezentat pentru control un permis emis de autorităţile spaniole • numai că permisul nu avea elementele de siguranţă autentice

 

Un şofer din Vădeni a continuat să se urce cu tupeu la volan, fără permis de conducere, în ciuda faptului că poliţiştii l-au prins de mai multe ori în această ipostază. La ultima oprire în trafic, chiar în acest week-end, şoferul a prezentat totuşi un permis de Spania. Acesta era, însă, puţin cam... fals.

Astfel, la data de 9 februarie, ora 12.00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pentru control pe un tânăr de 25 ani, din comuna Vădeni, în timp ce conducea un vehicul pe DE 87, drumul care leagă Galaţiul de Brăila. Conducătorul auto a fost luat la întrebări, apoi poliţiştii au efectuat unele verificări şi au constatat faptul că brăileanul nu posedă permis de conducere. El a găsit repede o soluţie: a prezentat spre control un permis de conducere emis de autorităţile spaniole. După cum au constatat poliţiştii, acesta nu avea elementele de siguranţă autentice unui permis de conducere. Lista infracţională a şoferului este cam plină. “S-a mai constatat faptul că tânărul este cercetat pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de conducere a unui vehicul fără a deţine permis de conducere, o infracţiune de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, trei infracţiuni de uz de fals, şi două infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale comise în perioada 2017-2019”, a precizat subinsp. de poliţie Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Având atâtea bube în cap, poliţiştii au luat decizia de a-i pregătit o noapte în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă şoferului în cauză. Tânărul a fost reţinut la data de 9 februarie pe bază de Ordonanţă pentru 24 de ore şi încarcerat. A doua zi însă, tânărul a putut răsufla uşurat. Asta pentru că, la data de 10 februarie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus faţă de acesta măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

 
Categorie articol: 

Comentarii