Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu sansa, minunea s-a produs la Sacele

FC Sacele: Savu - M. Calin, Sava, Elca, Mendizov - Stegaru, Dani (69: Lipa), Cristescu, Pandele (min. 76: Moldovan) - Foca, Sigiartau (min. 79: Ilioiu)
Antrenor: Ferencz Bajko
CF Braila: Iliuciuc - I. Calin, Pelin, Macare, Sandru - Girleanu, Olenic, S. Marin (min. 77: Ochia), S. Matei (min. 90: Burghelea) - Ghioca (min. 83: Cristofan), Feizula
Antrenor: Ionel Iuga
Arbitri: Iosif Erdei (Slatina) - Nicolae Botezatu (Piatra Neamt) si Vasilica Burga (Focsani)
Arbitru de rezerva: Stelian Slabu (Brasov)
Observator FRF: Dan Moldovan

La fel ca de fiecare data cind a plecat in deplasare, Ionel Iuga si-a dorit sa nu primeasca gol si numai apoi, daca se poate, sa incerce sa marcheze. Iar daca in celelalte partide nu a reusit nici macar pe jumatate sa-si indeplineasca obiectivul, la Sacele l-a realizat suta la suta. Dar trebuie mentionat faptul ca brailenii au avut si sansa, caci ei au trecut cu bine peste cele cinci momente dificile din propriul careu si au fructificat singura ocazie de gol a primei reprize.
In minutul 37, Ghioca a profitat de o greseala a fundasului central Elca, i-a furat mingea si i-a pasat lui Feizula care, singur de la 7 metri, a sutat la coltul lung, fara sansa pentru Savu.
In rest, repriza a fost dominata de FC Sacele, numai ca de data aceasta fosta Precizia nu au avut tocmai precizie in suturi. Pandele (min. 14) a deschis seria ratarilor si pina la pauza ardelenii au mai ratat patru mari ocazii. La 0-0, Cristescu (min. 21) a depasit trei adversari si a sutat de la 14 metri, insa Iliuciuc a avut o interventie salvatoare, asa cum de altfel a avut si in minutul urmator cind a scos de la vinclu mingea sutata de Pandele.
Dupa primirea golului, ardelenii au asaltat careul brailean, dar, la centrarea lui Pandele, Cristescu a reluat cu capul peste transversala, iar in minutul 39 Sava a trimis mingea in bara de la numai trei metri.

Girleanu a ratat majorarea scorului

Dupa pauza, gazdele si-au reluat atacurile in speranta ca vor reusi repede sa egaleze, numai ca brailenii s-au asezat pe doua rinduri in fata propriului careu si au oprit majoritatea actiunilor sacelenilor inainte ca acestea sa devina periculoase pentru Iliuciuc. In aceste conditii, formatia din Sacele a fost obligata sa apeleze la suturi de la distanta, prin Pandele (min. 58 si 59) si Sighiartau, dar de fiecare data portarul brailean a fost pe faza.
In minutul 60, dupa un corner executat de Cristescu, gazdele ar fi putut obtine egalarea, dar Sava, de la 6 metri, a reluat razant cu transversala portii aparate de Iliuciuc.
Si in aceasta repriza, CF Braila a avut o singura sansa de gol, dar de data aceasta au ratat-o, pentru ca Girleanu a sutat prea slab pentru a-l invinge pe Savu.
Ultima faza notabila a partidei l-a avut in prim-plan pe Cristescu, mijlocasul central al gazdelor, care a facut o cursa din careu in careu, a centrat in fata portii, insa nici Foca, nici Ilioiu nu au ajuns la minge, irosind astfel sansa obtinerii in extremis a unei remize.
CF Braila a obtinut astfel o victorie extrem de pretioasa pentru viitoarea configuratie a clasamentului la finalul turului si poate chiar a returului, tinind cont de faptul ca a fost obtinuta pe terenul uneia dintre formatiile care, in acest sezon, are ca obiectiv tot evitarea retrogradarii.
"Rezultatul este excelent pentru noi si vine exact la momentul oportun. Ma pot declara multumit de modul in care jucatorii au inteles sa actioneze in teren. Poate am fi meritat sa ni se acorde si o lovitura de la 11 metri, insa nu comentez decizia arbitrului, mai ales ca ne-am vazut sacii in car de data aceasta", a declarat Ionel Iuga la incheierea meciului de la Sacele.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii