Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu ocazia aniversarii a 155 de ani, CEC Bank continua traditia economisirii, premiind fiecare copil nascut in data de 24 noiembrie 2019

Din istoria economisirii

La data de 31 octombrie 1937 a fost inaugurata o frumoasa traditie – libretul cadou pentru nou nascuti. Casa Nationala de Economii si Cecuri Postale a daruit copiilor din municipiile Bucuresti si Cluj, nascuti in aceasta zi, cate un libret de economie cu o depunere de 100 lei. In anul urmator, Consiliul Superior al Economiei decide sa extinda, tot de Ziua Mondiala a Economiei, aceasta formula de promovare a economisirii pentru toti nascutii din 31 octombrie, din cele 10 capitale de tinuturi. Astfel, au fost distribuite 77 librete cadou pentru nou-nascuti, majoritatea lor ajungand in familii de muncitori.

La 31 octombrie 1939, libretul cadou se generalizeaza pentru toti nou nascutii.

Demn de amintit este ca in 1947 elevii reprezentau principala categorie de depunatori, numarul acestora fiind de 312.600. Cresterea s-a datorat campaniei intense de promovare a economisirii in scoli. Printr-o decizie a Comisiei Ministeriale de Redresare Economica si Stabilizare Monetara s-a hotarat introducerea libretului de economii la purtator. Sumele depuse pe libretele de economii la purtator puteau fi ridicate numai pe baza unei parole.

In 2019, ne dorim sa continuam traditia economisirii. Si fiindca implinim 155 de ani, am lansat o campanie dedicata copiilor nascuti in 24 noiembrie 2019, de ziua bancii.

 

Ce premii primesc copiii?

Fiecare copil va primi prin intermediul parintelui, echivalentul in lei a sumei brute de 155 euro, care va fi acordata pe un card Visa emis pe numele tatalui sau al mamei, din care impozitul de 10% (aplicat diferentei dintre valoarea in lei calculata la cursul BNR din ziua efectuarii transferului in contul de card si suma neimpozabila de 600 lei) va fi retinut/ declarat si platit de banca.

Cine poate participa?

La campania desfasurata pe intreg teritoriul Romaniei pot participa persoanele cu varsta minima de 18 ani, avand domiciliul/ resedinta in Romania, carora li se naste unul sau mai multi copii in data 24 noiembrie 2019. Acestia vor prezenta bancii dovada nasterii copilului/copiilor, respectiv certificatul de nastere si isi vor da acordul sa semneze documentatia bancii in vederea deschiderii unui cont cu card de debit Visa atasat, in cazul in care nu detine deja acest produs.
Se acorda un singur premiu pentru fiecare nou nascut, indiferent de parintele care face dovada nasterii copilului.

Ce conditii trebuie indeplinite pentru a intra in posesia premiului in bani?

Persoana care are dreptul legal sa reprezinte minorul si care face dovada nasterii copilului/copiilor, va trebui sa indeplineasca anumite conditii:

  • Sa se prezinte pana la data de 31 decembrie 2019 in una din unitatile bancii cu certificatul de nastere si cu documentul sau de identificare. In cazul tutorelui, acesta va prezenta hotararea instantei de tutela, sau a autoritatii tutelare, prin care a fost numit tutore;
  • Sa completeze documentatia necesara in vederea deschiderii unui cont cu card de debit Visa atasat (in cazul in care nu detine deja acest produs) sau sa puna la dispozitia unitatii bancare informatiile cu privire la contul de card Visa pe care il detine si pe care urmeaza sa se vireze suma de bani (in cazul in care detine un card Visa).Daca parintele este deja client al bancii si detine un card de debit Visa, suma se va vira pe cardul respectiv.

 

In cat timp se vor primi banii?

Premiile in bani vor fi acordate sub forma de virament bancar in contul cardului de debit Visa astfel in termen de maximum 7 zile lucratoare de la activarea cardului de catre titular sau de la  primirea documentelor care fac dovada nasterii copilului/copiilor, in cazul in care parintele deja detine un astfel de produs.

In plus, pentru prima luna, banca va suporta cheltuielile legate de emiterea cardului, impozitul datorat si comisionul de administrare card.

Regulamentului campaniei este disponibil pe site-ul www.cec.ro.

 
Categorie articol: 

Comentarii