Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu implicarea Bisericii și a comunității creștine, șapte copii orfani de mamă s-au mutat în casă nouă

* după ce, pe 6 aprilie, un incendiu devastator a făcut scrum casa familiei Adam, din Țibănești, preotul Vlad Dumitrache i-a mobilizat pe săteni, pentru a-i ajuta pe cei rămași fără un acoperiș deasupra capului * la doar patru zile de la nenorocire, ajutat de voluntari, preotul Vlad a început construcția unei case noi pentru cei șapte copii orfani de mamă și pentru tatăl lor, cu binecuvântarea ÎPS Casian al Dunării de Jos * casa a fost binecuvântată de ierarh pe 1 iulie 2020, chiar în ziua în care credincioșii Parohiei  Țibănești II au participat, pentru prima dată, la o slujbă oficiată în noua lor biserică

 

 

 

Două evenimente care-i vor marca pentru totdeauna pe locuitorii satului Țibănești, comuna Tufești, au fost consemnate săptămâna aceasta. Cei șapte orfani și tatăl lor, Constantin Adam, rămași fără un acoperiș deasupra capului în primăvara acestui an, s-au mutat în casă nouă, iar credincioșii Parohiei Țibănești II au propria lor biserică, unde se pot ruga Lui Dumnezeu.

În ziua de miercuri, 1 iulie 2020, ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit slujba de sfințire a unei case cu mai multe camere, construită, cu multă trudă - începând cu luna aprilie a.c. - pentru o familie nevoiașă din satul Țibănești, comuna Tufești, prin strădania preotului Vlad Dumitrache și a enoriașilor de la Parohia Țibănești II. La eveniment, au participat protopopul de Însurăței, preoții din Țibănești și Tufești, unul dintre donatorii care au ajutat la amenajarea casei pentru orfani, precum și credincioși din localitate. Povestea copiilor orfani rămași fără adăpost, chiar înainte de Sfintele Paști, a impresionat un întreg județul, iar locuitorii din Țibănești, sesibilizați de părintele Vald, au sărit în ajutorul celor năpăstuiți. 

"În ziua de 6 aprilie 2020, un incendiu puternic a ars din temelii casa unei familii formată din șapte copii orfani de mamă (Oprina Adam a murit din pricina pancreatitei - n.r.) care își duceau traiul cu greu, împreună cu tatăl lor. În mai puțin de 30 de minute, focul le-a mistuit casa în care locuiau, precum și anexele gospodărești, intervenția pompierilor, deși rapidă, nu a putut salva mai nimic din agoniseala lor de o viață. Preotul din localitate a fost prezent la stingerea incendiului și, impresionat de drama acestei famili, a hotărât să-i sprijine și să le ridice o nouă locuință", precizează părintele consilier Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos.

Aflând despre nenorocire, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, s-a implicat în ajutorarea orfanilor de la Țibănești, făcând demersurile necesare pentru ridicarea unei noi locuințe și amenajarea acesteia cu cele necesare unui trai decent. Primăria Comunei Tufești, credincioșii din localitate, au pus mână de la mână pentru a ajuta la realizarea acestui important proiect filantropic, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

"După două luni de începerea lucrărilor, a fost ridicată o casă de 100 mp, compusă din două dormitoare, o sufragerie, bucătărie, baie și un hol. După ce imobilul a fost racordat la utilități - apă, canalizare, electricitate și încălzire, în doar câteva zile, cu sprijinul unui credincios din Galați, casa a fost mobilată și pregătită pentru a-și primi locatarii. Efortul depus pentru ridicarea casei de la Țibănești  a fost încununat de slujba de sfințire oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian și de cuvintele de încurajare adresate, cu acest prilej, celor șapte copii orfani și tatălui lor. Ierarhul le-a mulțumit celor care au sprijinit acest demers", a mai precizat pr. Rareș Bucur.

Demn de amintit este faptul că, fără sprijinul ierarhului Dunării de Jos, al părintelui Vlad Dumitrache, al Consiliului Local Tufești și al țibănenilor, orfanii familiei Adam nu ar fi avut acum un acoperiș deasupra capului. Profesorul Alexandru Chiriac, din Galați, care a sprijinit financiar lucrările de amenajare a imobilului nou-construit, a primit din partea ÎPS Casian distincția eparhială "Vrednicia andreiană". La final, a fost oficiat un parastas pentru părinții donatorilor, trecuți la cele veșnice. 

Ierarhul Dunării de Jos le-a împărțit pachete cu alimente, dulciuri, îmbrăcăminte și încălțăminte copiilor și credincioșilor din localitate.

Tot miercuri, arhiereul a binecuvântat lucrările la noua Biserică "Nașterea Maicii Domnului", din Țibănești, a cărei piatră de temelie a fost pusă în anul 2007. Biserica este finalizată în proporție de 85%.   

 
Categorie articol: 

Comentarii