Mergi la conţinutul principal

Cu ce îi atrage România pe turiştii străini: cazinouri şi medicină

Numărul turiştilor care viziteză România creşte de la an la an, iar topul ţărilor din care aceştia vin se schimbă. Israelienii au luat locul anul trecut italienilor şi francezilor. Iar anul viitor sunt aşteptaţi în România mai mulţi turişti din Orientul Mijlociu, peste numărul celor care vin din Germania. Unii ajung în România cu afaceri, alţii pentru distracţii, dar din ce în ce mai mulţi sunt interesaţi de sistemul de sănătate de la noi, potrivit Digi24.
Cei mai mulţi dintre turiştii străini care vor veni în România anul acesta vor fi din Israel. Asta după ce Germania a dominat în ultimii ani topul ţărilor care au adus turişti pe piaţa românească. Statistica arată o prezenţă tot mai susţinută a israelienilor în România, care i-au devansat numeric pe italieni şi francezi.

Israelienii, pe primul loc

Anul trecut, numărul israelienilor care au ajuns în România a urcat la 219.000, cu 60% mai mulţi decât în 2014. În felul acesta, statul din Orientul Mijlociu a urcat o poziţie şi a ajuns pe locul doi în topul ţărilor care aduc turişti pe piaţa locală. Cel puţin o parte dintre cei care au venit au ales România pentru că în Israel sunt interzise cazinourile. Aceştia aleg în special Bucureştiul, se cazează la hoteluri scumpe şi lasă în urma lor şi mulţi bani. Alţii vin pentru Delta Dunării, Transilvania sau litoralul Mării Negre.
Afacerile sunt un alt scop pentru care israelienii aleg România. În plus, o parte dintre aceştia caută să se şi trateze în ţară. Aşa că vânează pachetele medicale sau stomatologice care sunt mult mai ieftine decât în vest.

Sănătatea ieftină atrage

„Turiştii israelieni sunt foarte interesaţi de ceea ce înseamnă turismul de sănătate. Partea de balneo, de turism de sănătate trebuie să capete o greutate foarte importantă în strategia noastră de ţară, pe industria turismului, nu numai prin prisma resurselor extraordinare pe care le dispune România şi a specialiştilor foarte bine calificaţi, dar şi datorită faptului că s-au făcut investiţii", spune Anca Pavel Nedea, Autoritatea Naţională pentru Turism.
În general, cei mai mulţi turişti străini care vin la tratament vin în special pentru operaţiile estetice şi pentru tratamentele dentare. Chiar dacă în România aceste tratamente şi intervenţii sunt şi la jumătate de preţ faţă de ceea ce oferă alte ţări precum Franţa sau Germania, străinii tot plătesc câteva mii de euro pentru acestea.
Anual, peste şapte mii de străini vin în România pentru a merge la dentist, iar sumele pe care le lasă aici sunt între 1500 şi 2000 euro pentru fiecare pacient.
Anul trecut numărul total al turiştilor străini a crescut cu 17 la sută, şi a ajuns la 2,2 milioane.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro