Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu bune şi rele

Într-adevăr, Brăila nu e Bucureşti ori Timişoara. Posibilităţile nu sunt aceleaşi, dar... a cui este vina? Întreb aceasta deoarece potenţialul există, mulţi elevi brăileni sunt olimpici, iar industria care ar putea fi dezvoltată în acest oraş ar aduce mulţi bani.

Personal, îmi plac multe lucruri la oraşul meu, restul fiind obişnuinţa de zi cu zi. Cele câteva clădiri cu arhitectura din perioada interbelică dau o notă de extravaganţă oraşului, deosebindu-l de celelalte şi făcând locuitorii acestuia să aibă o privire de ansamblu a ceea ce a fost Brăila odată. Există însă şi multe elemente inovatorii, care te fac să-ţi aminteşti că trăim într-un secol în care luxul are o mare importanţă, iar din punctul meu de vedere, contrastul dintre aceste elemente creează o ambianţă plăcută.

Un alt lucru pe care îl apreciez la oraşul în care m-am născut şi locuit până în prezent este Teatrul "Maria Filotti" şi munca oamenilor de acolo. Felul în care se transpun în pielea diverselor personaje, pentru a capta atenţia publicului şi a-l face să trăiască pentru două ore mesajul transmis prin replicile acesora, este admirabil. De apreciat este şi reacţia din final a publicului, care, prin intermediul aplauzelor, transmite întreaga căldură şi admiraţie actorilor.

Cum am putea uita de faleza Dunării? Unul dintre puţinele locuri în care poţi ieşi pentru a face o plimbare în aer liber la final de săptămână. Malul Dunării şi-a păstrat de mult timp locul ideal pentru întâlnirile cuplurilor atât din rândul tinerilor cât şi a celor adulţi. Nici Grădina Mare nu se lasă mai prejos, faptul că primăvara şi-a făcut de mult simţită prezenţa îi aduce acesteia numeroşi vizitatori, veniţi în mod deosebit pentru a admira florile viu colorate.

Per ansamblu, Brăila are multe locuri frumoase care din păcate nu sunt valorificate. Cel puţin nu cât ar trebui. Cu toate acestea, ca oricare alt oraş are şi părţi mai puţin frumoase. Câini vagabonzi ori gunoaiele de pe stradă sunt doar o parte din ele. Cel mai grav însă e comportamentul pe care îl adoptă anumite persoane. Diverşi "şmecheri" sau cocalari cum îi cunosc cei mai mulţi, conduc bolizi, cu viteze ameţitoare, punând de multe ori viaţa cetăţenilor în pericol. Aceiaşi cocalari abordează în mod vulgar orice fată de pe stradă sau sar la gâtul tinerilor care preferă rockul. Şi lista poate continua...

Concluzionând, deşi am susţinut că Brăila e un oraş frumos, în viitor nu voi rămâne aici, deoarece, cum spuneam şi mai sus, posibilităţile sunt mici, iar comportamentul multora din generaţia mea deplorabil. Mi-ar plăcea însă ca uneori, în timpul liber, să revin, să-mi amintesc de perioada copilăriei şi a adolescenţei.
Categorie articol: 

Comentarii