Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cu alcoolul în nas la volan, prin oraş

doi conducători auto în stare de ebrietate au fost depistaţi pe Calea Călăraşilor şi Calea Galaţi

 

Ce contează că ai consumat alcool! Te urci cu tupeu la volan, că doar nu o să mergi pe jos. Aşa au gândit mai mulţi conducători auto, care s-au încumetat să şofeze, fără a se gândi la riscuri. Numai că poliţiştii le-au luat urma.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 03.55, poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Călăraşilor, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,57 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Şoferul “aghezmuit” s-a ales cu dosar penal.

La data de 2 iunie, în jurul orei 07.50, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului l-au oprit în trafic pe un bărbat de 55 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Galaţi, tot sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest a indicat o alcoolemie în aerul expirat de 0,41 mg/l. Bărbatul a ajuns la spital pentru recoltarea probelor de sânge, pe numele lui fiind întocmit dosar penal.

În ziua de 31 mai, ora 12.30, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Racoviţă l-au oprit în trafic pe un bărbat de 62 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii. A rezultat că şoferul avea în aerul expirat o îmbibaţie alcoolică de 0,97 mg/l, acesta fiind condus la spital şi “recompensat” cu un dosar penal.

În ziua de 1 iunie, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au depistat un şofer fără permis. Oamenii legii l-au oprit în trafic pe un tânăr de 23 de ani, din comuna Tufeşti, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii, având permisul de conducere suspendat. Dosarul penal îl aştepta.

Oricum, în ultimele zile, în urma activităţilor din teren, au fost constatate peste 500 de abateri de la legislaţia rutieră, au fost reţinute 49 de permise şi certificate de înmatriculare. Mai exact, în perioada 29 mai - 03 iunie, poliţiştii rutieri au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ, fiind constatate 505 abateri la regimul rutier. Au fost reţinute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 45 de permise de conducere auto.
Categorie articol: 

Comentarii