Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuţitarul din faţa sediului PSD, la închisoare

inculpatul Şchiaua Dan Marius a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Galaţi la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare pentru vătămare corporală • iniţial, prima instanţă îi pregătise inculpatului o pedeapsă de 4 ani şi 11 luni închisoare, însă în urma apelului a scăpat de un an • în vara lui 2015, inculpatul Şchiaua l-a înjunghiat cu cuţitul pe un tânăr şi i-a provocat o semipareză, întrucât victima îi ceruse socoteală pentru că se legase de prietena sa • cearta a început în staţia de autobuz de la Winmarkt, însă atacul cu cuţitul s-a produs chiar în faţa sediului PSD

 

Atacul violent cu cuţitul, produs în faţa sediului PSD, l-a costat scump pe inculpatul Şchiaua Dan Marius, care a fost trimis la închisoare. În vara lui 2015, individul, atunci în vârstâ de 20 de ani, a decis să se răzbune pe un tânăr cu care intrase în conflict, asta după ce se legase de prietena sa. Altercaţia a izbucnit în staţia de autobuz de la Winmarkt, însă cuţitarul Şchiaua l-a urmărit pe celălalt tânăr şi l-a înjunghiat cu bestialitate.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe cuţitarul Şchiaua Dan Marius la o pedeapsă de 3 ani şi 8 luni închisoare pentru vătămare corporală. Iniţial, prima instanţă, respectiv Judecătoria Brăila, îi pregătise inculpatului o pedeapsă de 4 ani şi 11 luni închisoare. El a formulat apel, iar la instanţa superioară a beneficiat de o pedeapsă redusă cu un an. “Admite apelul declarat de inculpatul Şchiaua Dan Marius. Desfiinţează în parte sentinţa penală a Judecătoriei Brăila, înlăturând dispoziţiile privind stabilirea pedepsei rezultante de 4 ani şi 11 luni închisoare, şi, în rejudecare: inculpatul Şchiaua Dan Marius va executa pedeapsa de 2 ani şi 11 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală din 2017 a Judecătoriei Brăila, definitivă prin decizia penală din data de 8 martie 2018 a Curţii de Apel Galaţi (n.r. - condamnare anterioară într-un alt dosar), sporită cu 9 luni închisoare, respectiv o pătrime din măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani, aplicată prin sentinţa penală apelată, în total 3 ani şi 8 luni închisoare. Deduce din pedeapsa aplicată perioada executată. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. Definitivă”, este soluţia pronunţată de Curtea de Apel Galaţi.

În vara anului trecut, Judecătoria Brăila a dispus faţă de inculpat măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală, el urmând să execute pedeapsa închisorii de 2 ani şi 11 luni sporită cu 2 ani, în total ajungându-se la 4 ani şi 11 luni închisoare. Inculpatul nu a stat prea mult pe gânduri şi a formulat apel.

 

Lovit cu cuţitul şi lăsat într-o baltă de sânge

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila l-au trimis în faţa instanţei pe Şchiaua Dan Marius, care îl atacase cu un cuţit pe un tânăr în parcarea de langă sediul PSD, victima suferind mai multe operaţii şi necesitând zeci de zile de îngrijiri medicale.

Potrivit procurorului de caz, la data de 19 august 2015, la Poliţia Municipiului s-a înregistrat o sesizare din partea brăileanului George B., acesta reclamând faptul că persoane necunoscute l-au atacat cu un cuţit în zona braţului, în timp ce se afla la intersecţia străzii Mihai Eminescu cu B-dul Al. I. Cuza. S-a dat startul anchetei şi în zona unde s-a produs agresiunea, mai exact în dreptul intrării în sediul PSD, au fost găsite urme de sânge.

Victima a declarat că se afla împreună cu mai mulţi prieteni în staţia de autobuz de la Winmarkt şi a observat un grup de persoane, format din doi băieţi şi o fată, care tot intra şi ieşea din magazinul chinezesc de la parter. La un moment dat, se arată în rechizitoriul procurorului, inculpatul Dan Şchiaua a adresat o întrebare vulgară fetelor din grupul persoanei vătămate, iar George B. i-a cerut socoteală. Numai că acesta a reacţionat imediat, într-un mod agresiv, şi l-a împins pe tânărul brăilean. În scurt timp, inculpatul a scos un cuţit din buzunarul gecii şi a încercat să îl taie în zona piciorului stâng pe tânărul cu care intrase în conflict, însă acesta s-a ferit la timp. El a fugit în parcarea scuar a bulevardului, însă inculpatul Şchiaua l-a ajuns din urmă, în faţă la sediul PSD. L-a atacat cu cuţitul, tânărul ridicând mâinile, pentru a se apăra. Acesta a fost totuşi tăiat chiar sub braţ.

George B. a reuşit să îl împingă pe agresor peste o maşină din parcare, acesta din urmă căzând la sol. Tânărul înjunghiat s-a refugiat apoi pe trotuar, lângă sediul PSD, şi, întrucât sângera foarte tare, a încercat să îşi facă un garou cu propria curea. S-a sunat la numărul de urgenţă 112, iar poliţiştii şi o ambulanţă au ajuns imediat la faţa locului. Tânărul tăiat cu cuţitul a fost dus la spital şi operat, el suferind apoi o altă intervenţie chirurgicală la Spitalul din Iaşi, unde i s-a spus că suferă de o semipareză la braţul stâng, întrucât vârful cuţitului i-a ajuns la articulaţie şi i-a afectat nervul radial.

Medicii l-au diagnosticat cu “plagă înjunghiată axială stângă, cu sângerări importante, suspiciune leziune venă axială stânga, leziune produsă prin lovire cu corp tăietor-înţepător”. Conform concluziilor raportului de expertiză medico-legală, din 2015, persoana vătămată necesita pentru vindecare 75-80 zile de îngrijiri medicale, de la data producerii leziunilor. Tânărul a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Spitalul Judeţean de Urgenţe Iaşi şi a urmat proceduri recuperatorii la Bucureşti. Ulterior, în cauză s-a dispus reexaminarea persoanei vătămate, de către Serviciul de Medicină Legală Brăila, astfel s-a stabilit că aceasta necesita prelungirea timpului de îngrijiri medicale, totalizând un număr de 90-95 zile de îngrijiri medicale. La momentul reexaminării, în aprilie 2016, persoana vătămată prezenta imposibilitatea efectuării flexiei mâinii stângi şi degetelor de la mâna stângă.

Dosarul în care era judecat cuţitarul Şchiaua a ajuns la instanţă, el fiind trimis la închisoare. Individul este cunoscut cu antecedente penale.
Categorie articol: 

Comentarii