Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crosul “Ziua Olimpică” pentru brăilenii de toate vârstele, iubitori de mişcare

• cea mai importantă şi cunoscută competiţie de masă din Brăila va avea loc, sâmbătă, în Parcul Monument • cu acest prilej, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” vă invită să fim #impreunăpentruStefan, să fim noi echipa de care tânărul are nevoie şi să îi redăm acestuia bucuria de a juca din nou fotbal

 

Şi în acest an, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), Primăria Municipiului Brăila, Academia Olimpică – filiala Brăila, cu sprijinul oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila, de Clubul Sportiv Municipal Brăila, organizează tradiţionala competiţie de masă Crosul “Ziua Olimpică”. Este o manifestare sportivă patronată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman care se desfăşoară în toată ţara, pe parcursul lunii iunie. 

“Crosul doreşte să-i apropie pe locuitorii Brăilei de valorile sportului şi olimpismului, cu prilejul Lunii Olimpice”, este obiectivul declarat al organizatorilor.

Cu acest prilej va avea loc şi o strângere de fonduri pentru tânărul Ştefan Constantin, căruia i s-a ivit şansa unei intervenţii chirurgicale care îi poate reda posibilitatea de a juca în continuare fotbal. Aflând de povestea lui Ştefan Constantin, directorul executiv DJTS Brăila, Nicuşor Hagiu, s-a alăturat acestei cauze umanitare. Astfel, cei care vor fi prezenţi vor putea face donaţii pentru tânărul fotbalist.

Evenimentul sportiv Crosul “Ziua Olimpică” se desfăşoară sambătă, 8 iunie, începând cu ora 08.30, în Parcul Monument (zona Rondou), iar datele tehnice şi programul crosului sunt urmatoarele:

Categorii de participanţi: elevi de gimnaziu, elevi de liceu şi alte categorii (cu două subcategorii de vârstă – până la 40 de ani şi peste 40 de ani).

Condiţii de participare: Se acceptă participanţi cu vârsta peste 10 ani. Toţi alergătorii sub 18 ani trebuie să prezinte o adeverinţă medicală cu menţiunea “Apt pentru efort fizic” (individuale sau în tabele comune centralizate la unităţile de învăţământ şi vizate de medicii de la cabinetele şcolare sau de familie). Elevii participanţi minori trebuie însoţiţi de cadre didactice sau de părinţi. Alergătorii cu vârsta peste 18 ani se vor putea înscrie dacă prezintă adeverinţe medicale cu menţiunea “Apt pentru efort fizic” sau completează declaraţii pe propria răspundere la momentul înscrierii.

Înscrierea participanţilor se va face în zona Rondoului Parc Monument, începand cu ora 08.30.

Starturile, în funcţie de categoriile de vârstă, fete şi băieţi, se vor da începând cu ora 9.00, pe aleile din apropierea Stadionului Municipal care înconjoară Parcul dendrologic, sosirea este comună, la toate categoriile de alergatori, pe Aleea Parcului.
Categorie articol: 

Comentarii