Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Crosul “Ziua Olimpică”, o reuşită

• la ediţia a X-a au participat în jur de 300 de sportivi de toate vârstele • printre participanţi s-au regăsit brăileanul Victor Ilie, atletul veteran cu cele mai multe maratoane în palmares din România şi  Silviu Simioncencu, fost campion mondial la kaiac 2 şi kaiac 4 • cu acest prilej a avut loc o strângere de fonduri pentru tânărul Ştefan Constantin • brăilenii au donat 1.230 lei

 

Cea mai importantă şi cunoscută competiţie de masă din Brăila, Crosul “Ziua Olimpică”, ajunsă la ediţia a X-a, şi-a desemnat sâmbăta trecută câştigătorii.  Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Brăila (DJST), Primăria Municipiului Brăila, Academia Olimpică – filiala Brăila, cu sprijinul oferit de Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi Clubul Sportiv Municipal Brăila, au organizat impecabil această competiţie tradiţională, la care au participat peste 250 de alergători de toate vârstele, aceştia fiind suţinuţi de pe margine de rude, oficiali ai unor cluburi sau de antrenori. În jur de 400 de persoane au fost prezente la acest frumos eveniment sportiv, Crosul “Ziua Olimpică”, o manifestare sportivă patronată de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român care se desfăşoară în toată ţara, pe parcursul lunii iunie.

Cu acest prilej a avut loc şi o strângere de fonduri pentru tânărul Ştefan Constantin, căruia i s-a ivit şansa unei intervenţii chirurgicale care îi poate reda posibilitatea de a juca în continuare fotbal. Aflând de povestea lui Ştefan Constantin, directorul executiv DJTS Brăila, Nicuşor Hagiu, s-a alăturat acestei cauze umanitare. Viceprimarul Doiniţa Ciocan şi cluburile  HC Dunărea, cu 12 handbaliste însoţite de preşedintele George Caranica, organizatorul de competiţii Claudiu Pisică, căpitanul formaţiei de handbal brăilene, Alina Vătu, şi Juniorul Brăila, de asemenea cu 10 componenţi însoţiţi de preşedintele clubului, profesorul Cătălin Teodor, au făcut donaţii în bani pentru Ştefan Constantin. Însă nu au fost singurii care au donat, astfel că suma strânsă a fost 1.230 lei.

Aproape în acelaşi timp, la Şuţeşti, la partida din turneul play-off al Ligii a IV-a dintre Viitorul Şuţeşti şi AFC Urleasca, s-au mai adunat 1.000 de lei, ceea ce demonstrează faptul că brăilenii sunt aproape de cei cu probleme grave de sănătate.

 

Câştigătorii

 

Revenind la Crosul “Ziua Olimpică”, trebuie menţionat că evenimentul organizat de DJST şi Primăria Brăila a fost o reuşită. Încă de la ora 8.00, brăileni de diferite vârste s-au prezentat în Parcul Monument pentru a se înscrie la cea de a X-a ediţie, una care s-a desfăşurat într-o atmosferă frumoasă, relaxantă, dar asta nu înseamnă că nu au fost orgolii în joc şi că nu s-a alergat, cu ambiţie, ca la competiţiile oficiale.

Adelina Dumitrache, de la şcoala George Coşbuc, a trecut prima linia de sosire în prima cursă a zilei, cea rezervată fetelor de gimnaziu. Locul al doilea a fost adjudecat de Corina Fotin, tot de la şcoala George Coşbuc, iar al treilea de Florentina Ciocan, de la şcoala Nedelcu Chercea. La aceeaşi categorie de vârstă, dar la băieţi, s-a impus Cristian Murgu de la şcoala Sf. Andrei, acesta fiind urmat de  Florin Ciolan (Mihail Sadoveanu) şi Andrei Lascu (George Coşbuc).

Podiumul la categoria elevi de liceu a fost ocupat în ordine, la fete, de: 1 Nicoleta Mândroiu, 2 Valentina Băcanu, ambele de la Mihail Sebastian, 3 Dorina Perianu, de la Liceul de Arte Hariclea Darclee, iar la băieţi de: 1 Ionuţ Ciocan (Nicolae Iorga), 2 Marian Nica (Hariclea Darclee), 3  Cătălin Purice (Nicolae Iorga).

La feminin, sub 40 de ani, s-a impus Diana Eftimie, aceasta fiind urmată de Silvia Gîlcă şi Loredana Sirmirnov, iar la masculin a câştigat Ioan Ciuciu, pe locul al doilea s-a clasat  Adrian Paraschiv, de la Marina Militară, iar pe al treilea Valeriu Baciu.

Mihaela Andruşcă a trecut prima linia de sosire la categoria de vârstă peste 40 de ani, feminin, locul al doliea i-a revenit profesoarei Irina Roată, iar al treilea Danielei Şerban. Cursa similară masculină a fost câştigată de Dănuţ Iconaru, acesta fiind secondat de Viorel Şerban şi Silviu Simioncencu, fost campion mondial la kaiac 2 şi kaiac 4.

Organizatorii au mai acordat şi două premii speciale, unul pentru cel mai tânăr particiant, Eva Hurluială de la liceul Nicolae Iorga, celălalt fiindu-i atribuit lui Victor Ilie, maratonistul român care a alergat pe toate continentele şi cu cele mai multe competiţii de acest fel bifate în cariera sa.

Sportivii de performanţă au alergat în afara concursului, însă la fel ca toţi participanţii au primit tricouri inscripţionate cu insemnele olimpice. Primii zece clasaţi de la fiecare categorie de vârstă au primit şi medalii.

Primii trei clasaţi au fost recompensaţi cu câte o pungă în care s-au aflat rachete de badminton, palete de tenis de masă, recipient de hidratare, la festivitatea de premiere fiind prezenţi viceprimarul Doiniţa Ciocan, directorul DJST Neculai Pascu, inspectorul de specialitate din cadrul IŞJ Marian Babeş, Mircea Cărbunaru, Corina Andronache, ambii reprezentanţi ai DJST.

Primăria Brăila a acordat 12 premii la toate categoriile de vârstă la feminin, plus cel pentru cel mai tânăr participant, iar DJST Brăila a acordat tot 12 premii la masculin şi unul celui mai în vârstă concurent.

COAUTOR ARTICOL: Categorie articol: 

Comentarii