Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Croatia ar putea adera la UE in 2012, potrivit unui raportor european

Croatia ar putea adera la Uniunea Europeana in 2012, a declarat miercuri Hannes Swoboda, raportor al Parlamentului European pentru fosta republica iugoslava, care spera sa devina parte a blocului european in 2010, conform agentiei Hina, citata de AFP.
"Stiu din experienta (...) ca este realist sa ne asteptam ca aderarea Croatiei la UE sa aiba loc in 2012, iar aceasta tara sa isi incheie negocierile de aderare la sfirsitul lui 2009", a declarat Swoboda, la finalul unei reuniuni desfasurate la Split cu oficiali din acest oras croat de la Marea Adriatica.
Parlamentarul austriac a explicat ca procesul "nu este atit de simplu". El a precizat ca procedurile vor dura mai multe luni inainte de ratificarea tratatului de aderare a Croatiei de catre toate statele membre, proces care dureaza, la rindul sau, in jur de un an si jumatate.
Potrivit lui Swoboda, criza generata de respingerea Tratatului de la Lisabona in Irlanda nu trebuie sa reprezine un obstacol pentru aderarea Croatiei la Uniunea Europeana.
Presedintele francez Nicolas Sarkozy avertizase in iunie ca, in cazul in care Tratatul de la Lisabona nu va intra in vigoare, Uniunea Europena nu se va mai putea extinde.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii