Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criza economica a sporit numarul persoanelor fara adapost din Londra, printre care si romani

Criza economica a sporit numarul persoanelor care dorm pe strazile din Londra, acestea fiind in special imigranti din estul Europei, inclusiv din Romania, indica un studiu al unei organizatii de caritate, citat de The Evening Standard, in editia electronica.
Potrivit studiului, numarul persoanelor care dorm pe strazile capitalei britanice a crescut cu aproape 40 de procente in ultimele sase luni. Imigrantii din Polonia, Romania, Bulgaria, dar si din alte tari est-europene sint cel mai mare grup care a determinat aceasta crestere, potrivit Simon Community.
Organizatia a descoperit 263 de persoane fara adapost in Westminster, Camden, Islington, Tower Hamlets, Lambeth, the City, Southwark si Kensington, fata de 165, cite erau in aprilie.
Jo Nurse, coordonatorul grupului pe probleme comunitare, a declarat ca aceste cifre indica doar virful aisbergului, deoarece voluntarii nu au putut gasi persoanele care dorm prin parcuri sau cladiri dezafectate. "Fara indoiala ca ne confruntam cu o crestere. Est-europenii inca vin la Londra crezind ca strazile sint pavate cu aur si ca vor putea gasi usor un loc de munca, dar ei sint primii care au de suferit in vremuri grele", a declarat ea.
Organizatia anunta ca numarul persoanelor fara adapost va spori pe viitor. "Am vazut foarte multi oameni care si-au pierdut locurile de munca", anunta Nurse.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii