Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Criza economica mondiala, in atentia brailenilor

Centrul Cultural American a gazduit, ieri, incepind cu ora 14.00 conferinta cu tema "Alegerile prezidentiale americane si criza sistemului bancar", sustinuta de prof. univ. dr. Doru Tsaganea, care preda la Metropolitan College of New York.
Dupa cuvintul de inceput al directorului Sectiei pentru Copii si Tineret din cadrul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati", Adelina Pop, a luat cuvintul prof. univ. dr. Doru Tsaganea. Conferinta a fost structurata pe patru puncte: "De ce am ales tema acestei conferinte", "Structura sistemului politic american si alegerile la americani", "Cauzele politice, sociale si economice care influenteaza situatia electorala actuala" si "Criza sistemului bancar ca principal factor economic in alegeri".
"Alegerile prezidentiale si criza sistemului bancar sint in momentul de fata cele mai importante evenimente in America. As spune ca sint elemente relativ inedite in peisajul american. Cel putin, timp de 40 de ani nu au mai fost alegeri atit de contestate din punct de vedere ideologic, din punct de vedere al diferentelor de interese cum sint acestea. Actualmente, alegerile sint foarte contestate din cauza crizei economice si a razboiului din Irak. Alegerea senatorului Obama sau a senatorului Mckain este importanta nu numai pentru poporul american, ci este importanta si pentru Europa Asia, Africa. Ce se va intimpla cu dolarul este iarasi foarte important, nu numai pentru mine, ci si pentru prietenii mei braileni. Intrebarile care mie mi-au fost adresate de cind am venit in Romania sint: "Poate un negru sa devina presedintele SUA?" sau "Veti alege voi un negru?"", a precizat prof. univ. dr. Doru Tsaganea. De asemenea, acesta a mai povestit: "Un lucru care mi-a produs mare placere acum, plimbindu-ma prin Braila, a fost sa vad o strada ce poarta numele profesorului Edmond Nicolau si un liceu. Edmond Nicolau a fost profesorul meu de cibernetica si o persoana pentru care am avut o stima cu totul si cu totul deosebita".
Actiunea s-a derulat in cadrul manifestarilor dedicate Zilelor Bibliotecii.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii